ADVERTISEMENT
News

Avertizare ANM. Cod galben de ceață în trei județe din România

Autor: Adrian Baciu | 02.01.2021 | 08:58
Avertizare ANM. Cod galben de ceață în trei județe din România
Avertizare ANM. Cod galben de ceață în două județe din România. Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă, 2 ianuarie 2020, avertizări meteo cod galben de ceață densă în localități din județele situate în Moldova.

ADVERTISEMENT

Cel puțin până la ora 10:00, acest fenomen extrem de periculos pentru șoferi va persista în mai multe zone.

Potrivit meteorologilor, se va semnala local ceață care va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri și, izolat sub 50 de metri.

ADVERTISEMENT

Avertizare ANM. Cod galben de ceață în două județe din România

Dimineața de 2 ianuarie este una extrem de dificilă pentru șoferii aflați pe șosele în județele Iași, Bacău și Galați, acolo unde ceața densă este prezentă pe arii extinse.

Conform ANM, până la ora 10:00, afectate vor fi județul Galaţi, județul Iaşi, județul Vaslui precum și mai multe localități din Bacău.

ADVERTISEMENT

E vorba despre Podu Turcului, Răchitoasa, Corbasca, Stănișești, Glăvănești, Motoșeni, Pâncești, Parincea, Ungureni, Plopana, Dealu Morii, Găiceana, Huruiești, Tătărăști, Traian, Lipova, Filipeni, Vultureni, Odobești, Colonești, Roșiori, Secuieni, Oncești, Izvoru Berheciului.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, codul galben de ceaţă este valabil până la ora 10.00. În aceste zone se semnalează local ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

ADVERTISEMENT

Noapte rece în România, cu temperaturi preponderent negative

După mai multe zile și nopți cu temperaturi de primăvară sau de toamnă târzie, prima noapte din 2021 a adus valori negative în majoritatea zonelor din România.

Cu excepția Banatului, Crișanei și a Dobrogei, peste tot s-au raportat temperaturi sub zero grade, de la -5 în estul Transilvaniei, până la -1 grad la Zimnicea.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!