News

Avertizare ANM! Cod galben de ninsori abundente și viscol în București și în 8 județe din România

26.01.2021 | 13:24
Avertizare ANM Cod galben de ninsori abundente si viscol in Bucuresti si in 8 judete din Romania
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vânt puternic, valabilă în mare parte din România perioada 26 ianuarie, ora 18:00 – 28 ianuarie, ora 10:00.

De asemenea, ANM a emis un cod galben de ninsori valabil pentru 8 județe din România, la care se alătură capitala București, valabil în perioada 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ în județele Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Ilfov, Călărași, Giurgiu și Teleorman.

Cod galben de ninsori abundente în București

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 26-01-2021 Ora : 13:00 Nr. mesajului:
Intervalul : conform textelor;
Zonele afectate : conform textelor și hărții;
Fenomene : conform textelor;
Mesaj :

ADVERTISEMENT

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 26 ianuarie, ora 18:00 – 28 ianuarie, ora 10:00
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ
În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75…85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

ADVERTISEMENT

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00
Fenomene și zone vizate: ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

ADVERTISEMENT

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

ADVERTISEMENT