News

Avertizare ANM! Cod galben de ninsori însemnate cantitativ. Zonele afectate

10.03.2021 | 12:13
Avertizare ANM Cod galben de ninsori insemnate cantitativ Zonele afectate
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul zilei de miercuri, 6 martie, o avertizare cod galben de vreme rea valabilă până joi, la primele ore ale dimineții.

În acest interval sunt semnalate ninsori însemnate cantitativ (15-20 l/mp) și un nou strat de zăpadă, local consistent. De asemenea, a fost actualizată și informarea meteo care anunță precipitații moderate cantitativ în sudul și sud-estul țării, predominant sub formă de ninsoare.

ADVERTISEMENT

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local în centru și nord-est, iar izolat se va forma polei. În plus, vântul va avea intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Cod galben de ninsori abundente în mai multe regiuni ale țării

În intervalul menționat, în sudul și sud-estul țării temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare.

ADVERTISEMENT

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local în centru și nord-est. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8-10 grade mai scăzute decât mediile multianuale. iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

ADVERTISEMENT

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

În cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (15-20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent”, au transmis meteorologii.

ADVERTISEMENT

Nu este ultimul episod de vreme rece, așa că vă recomandăm să nu renunțați la hainele groase, chiar dacă ne aflăm deja în prima lună de primăvară calendaristică. În săptămânile viitoare trebuie să ne așteptăm la ploi și temperaturi scăzute.

ADVERTISEMENT