News

Avertizare ANM cod galben de ninsori și viscol. Zonele unde se va depune strat de zăpadă

17.02.2021 | 12:55
Avertizare ANM cod galben de ninsori si viscol Zonele unde se va depune strat de zapada
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, un cod galben de ninsori abundente și viscol pentru zonele montane înalte din 10 județe ale țării.

Potrivit avertizării, din această seară, de la ora 22:00, până joi, la ora 14:00, vor fi perioade cu intensificări ale vântului și ninsori viscolite în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m.

ADVERTISEMENT

Meteorologii de la ANM mai anunță, în același timp, că va ninge moderat și în zonele mai joase din nord-vestul, centrul și nord-estul teritoriului, unde se va depune strat nou de zăpadă

Cod galben de ninsori și viscol de la ANM. Unde se va depune strat nou de zăpadă

Meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite în sudul județului Alba și în județele Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Vâlcea.

ADVERTISEMENT

În Carpații Meridionali la altitudini de peste 1700 m va fi viscol și vânt puternic cu rafale de 80/90 km. Avertismentul este valabil până joi, 18 februarie, ora 14:00.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge, în general moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

ADVERTISEMENT

ANM mai anunță că vor fi ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala și în nord-vestul, centrul și nord-estul teritoriului, unde se va depune strat nou de zăpadă. Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40…50 km/h vor fi și în sud-vestul țării.

Cum va fi vremea în București

Tot miercuri, ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală. Dacă în zonele înalte va ninge, în București vremea se îndreaptă și vorbim de temperaturi mai mari.

ADVERTISEMENT

În intervalul 17.02.2021, ora 22:00 – 18.02.2021, ora 08:00, vremea se va încălzi semnificativ faţă de noaptea precedentă, astfel încât temperatura minimă va fi de -3…-1 grad, valori apropiate de cele normale. Cerul va avea înnorări și trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat.

Apoi, între 18.02.2021, ora 08:00 – 18.02.2021, ora 14:00, cerul va avea înnorări și trecător vor fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale, astfel maxima va fi de 5…6 grade

ADVERTISEMENT