ADVERTISEMENT
News

Avertizare ANM! Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente

Autor: Robert Cristea | 04.01.2021 | 11:03
Avertizare ANM! Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente
Avertizare ANM! Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o avertizare de cod portocaliu care se va manifesta prin ”viscol puternic și ninsori abundente”.

ADVERTISEMENT

Atenționarea intră în vigoare luni de la ora 18:00  și va expira marți, 5 ianuarie, ora 08:00. Pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…110 km/h, viscolind puternic și determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

În Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți, dar în general slab cantitativ, anunță ANM.

Avertizare de cod portocaliu de la ANM. Sunt vizați Carpații Meridionali

Administrația Națională de Meteorologie a trimis și o atenționare de cod galben care este valabilă de luni, 4 ianuarie, de la ora 14:00 până marți la ora 08:00.

ADVERTISEMENT
captură ANM

În intervalul menționat, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

”La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea instensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității”, anunță ANM.

Intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60…80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru luna ianuarie se manifestă prin temperaturi în general mult mai ridicate decât cele așteptate pentru această perioadă. Vor există însă destule episoade ploioase.

Cel puțin până pe 15 ianuarie, temperaturile vor fi cu până la 5,5 grade mai mari decât cele normale. Găsești AICI prognoza meteo pentru prima lună a anului 2021.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!