News

Avertizare ANM: cod roșu de vijelii, averse și grindină. Imaginile dezastrului în județele Suceava și Neamț

ANM a emis o avertizare de cod roșu de vijelii, averse și grindină pentru mai multe zone ale țării.
28.07.2021 | 19:07
Avertizare ANM cod rosu de vijelii averse si grindina Imaginile dezastrului in judetele Suceava si Neamt
ADVERTISEMENT

Asociația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod roșu de furtuni și vijelii pentru mai multe zone din România. Iată care sunt zonele afectate.

Cu puțin timp în urmă, furtunile și vijeliile au făcut dezastru în județele Suceava și Neamț. A fost emis un alt cod roșu, valabil până la ora 20:00.

ADVERTISEMENT

Avertizare ANM: cod roșu de vijelii, averse și grindină. Imaginile dezastrului în județele Suceava și Neamț

Asociația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod roșu de vijelii, averse și grindină, valabil până la ora 20.

În acest interval se vor semnala următoarele fenomene meteorologie: vijelie puternică cu rafale de peste 90 km/h, averse torenţiale care vor depăşi 35…45 l/mp, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

Zonele afectate de codul roșu sunt județele Bacău și Neamț. În Bacău, localitățile afectate sunt Bacău, Moinești, Buhuși, Balcani, Poduri, Asău, Mărgineni, Blăgești, Pârjol, Agăș, Berești-Tazlău, Gârleni, Luizi-Călugăra, Zemeș, Măgirești, Buhoci.

Totodată, localitățile Filipești, Sănduleni, Letea Veche, Solonț, Săucești, Măgura, Racova, Hemeiuș, Scorțeni, Negri, Traian, Strugari, Ardeoani, Prăjești, Berești-Bistrița, Dămienești, Itești, din județul Bacău, vor fi afectate de fenomenele meteo extreme.

ADVERTISEMENT

Din județul Neamț, localitățile Podoleni, Rediu, Ion Creangă, Români, Icușești, Cândești, Bahna, Secuieni, Costișa, Tazlău, Moldoveni vor fi afectate de vijelii, averse și grindină.

Dezastru în județele Suceava și Neamț

Un cod roșu pentru județele Suceava și Neamț a fost valabil până la ora 19. Au fost semnalate  vijelie puternică cu rafale de peste 90 km/h, averse torenţiale care vor depăşi 35…45 l/mp (în zonă s-au acumulat peste 50 l/mp), grindină de medii și mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice, potrivit ANM.

ADVERTISEMENT

Au fost vizate județele Botoșani, Suceava și Iași, însă nici în Neamț lucrurile nu au stat mai bine.

Dezastru în județul Suceava
Dezastru în județul Suceava. Sursa foto: Ziar Piatra Neamț/ Colaj: Fanatik

În județul Neamț au fost furtuni cu grindină de mari dimensiuni, așa cum a surprins cineva în imagini. De altfel, grindina a lovit mai multe zone ale țării astăzi, după ce s-au înregistrat temperaturi ridicate.

Grindină de mari dimensiuni în Neamț
Grindină de mari dimensiuni în Neamț. Sursa foto: Ziar Piatra Neamț

Fenomenele meteo violente au lovit România și mai multe țări europene în ultimele săptămâni. În afară de codul roșu, ANM a emis și avertizări de cod portocaliu (județele Vâlcea și Gorj) și galben (județele Arad și Bihor).

ADVERTISEMENT
Tags: