News

Avertizare ANM de ger în toată țara. Temperaturi de minus 20 de grade în mai multe zone

17.01.2021 | 11:55
Avertizare ANM de ger in toata tara Temperaturi de minus 20 de grade in mai multe zone
ADVERTISEMENT

România este lovită de ger, transmite Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În mai multe zone au fost minus 20 de grade noaptea trecută, iar temperaturile vor continua să rămână alarmante în următoarele ore.

Informarea meteo trimisă de ANM a intrat în vigoare pe 17 ianuarie la ora 2:00 noaptea și va expira luni, 18 ianuarie, la ora 10:00. În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni.

ADVERTISEMENT

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Avertizare ANM. Este cea mai friguroasă dimineață din această iarnă

Maximele dimineții vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade. În anumite zone se va semnala ghețuș.

ADVERTISEMENT

Staţia meteo Miercurea Ciuc a înregistrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, minus 23 de grade, cea mai scăzută temperatură înregistrată în țară. A fost foarte frig și la Joseni, cu minus 21 de grade, iar la Târgu Secuiesc s-au înregistrat minus 20 de grade.

Au fost minus 16 grade la Vârful Iezer, din Munţii Pietrosul Rodnei, și tot minus 16 grade în Bacău. În Vaslui temperatura a coborât la minus 14 grade, iar în Focșani la minus 13 grade.

ADVERTISEMENT

Toată România este sub atenționare meteo de ger. ANM a anunțat vreme deosebit de rece și ger pe parcursul următoarelor zile. De sâmbătă până miercuri, maximele vor fi negative în toată țara, iar în unele zone se vor înregistra și -10 grade.

Vor fi nopți și dimineți geroase

Meteorologul Oana Păduraru a declarat la Digi24 că este cea mai rece dimineață din această iarnă. Este posibil ca, în noaptea de luni spre marți, temperaturile să scadă și mai mult, în condițiile unui cer senin, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Ulterior, de miercuri, temperaturile vor începe să crească și să ajungă chiar la valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT
Tags: