News

Avertizare ANM! Vremea schimbă iar foaia: cod galben de ninsori și viscol. Zonele afectate

05.03.2021 | 10:31
Avertizare ANM Vremea schimba iar foaia cod galben de ninsori si viscol Zonele afectate
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în cursul zilei de vineri, 5 martie, o avertizare cod galben de vreme rea valabilă până sâmbătă după-amiaza. În acest interval sunt semnalate ninsori moderate cantitativ, viscol și precipitații mixte.

Mai exact, în regiunile montane va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi cu precădere în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vântul va avea intensificări cu viteze de 70 – 90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h. Din cauza viscolului, vizibilitatea va fi redusă.

Cod galben de ninsori și viscol în mai multe regiuni ale țării

În intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

ADVERTISEMENT

 

Vântul va avea intensificări cu viteze de 70-90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă”, se arată în informarea transmisă de ANM.

Prognoza specială pentru București

Vești ceva mai bune vin astăzi din București, pentru că vremea va fi deosebit de caldă, mai ales la orele amiezii, când se vor înregistra 17-18 grade Celsius, iar cerul va fi predominant senin în cea mai mare parte a intervalului.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări după-amiaza și seara, cu viteze la rafală de până la 45 km/h . De asemenea, temperatura minimă se va situa între 1 și 3 grade.

Sâmbătă, însă, vremea va fi închisă, iar temporar se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie, cu tendință de transformare în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, (viteze la rafală de până la 45 km/h).

ADVERTISEMENT

De asemenea, mercurul din termometre va indica valori maxime cuprinse între 4 și 5 grade, în scădere semnificativă față de ziua anterioară.

ADVERTISEMENT