News

Avertizare cod galben de la ANM. Jumătate de țară, lovită de furtuni și ploi abundente

21.07.2020 | 10:24
Avertizare cod galben de la ANM Jumatate de tara lovita de furtuni si ploi abundente
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de tip cod galben de instabilitate valabilă în următoarele 24 de ore.

În jumătate de țară, de marți, de la prânz, până miercuri dimineață, vremea severă va fi din nou prezentă.

ADVERTISEMENT

Se vor semnala fenomene specifice sezonului cald, care pot avea o intensitate mai mare. Din nou, nu vor lipsi din peisaj furtunile, vijeliile și grindina.

Cod galben de la ANM: furtuni și ploi abundente pentru jumătate de țară

Astfel, pentru intervalul 21 iulie ora 12:00 – 22 iulie ora 10:00, ANM a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în Maramureș, Munții Apuseni, Carpații Orientali și local în Transilvania și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

În 18 județe din regiunile anunțate anterior se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.

ADVERTISEMENT

Meteorologii mai anunță că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

ANM a emis și o informare de instabilitate

ANM mai anunță că de marți de la 12:00, până miercuri la ora 22:00, în vigoare va fi o informare meteo de instabilitate atmosferică.

ADVERTISEMENT

Conform acesteia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în regiunile intracarpatice, la deal și la munte.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

ADVERTISEMENT