ADVERTISEMENT
News

Avertizare cod galben de la ANM. ”Stratul de zăpadă va fi consistent”. Ce zone sunt vizate

Autor: Robert Cristea | 20.11.2020 | 12:56
Avertizare cod galben de la ANM. ”Stratul de zăpadă va fi consistent”. Ce zone sunt vizate
Avertizare cod galben de la ANM. ”Stratul de zăpadă va fi consistent”. Ce zone sunt vizate. Inquam Photos / Alex Nicodim

Avertizare cod galben de la ANM. Administrația Națională de Meteorologie a transmis o atenționare care intră în vigoare astăzi la ora 15:00 și se termină sâmbătă, ora 20:00. 

ADVERTISEMENT

Vor fi ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului.

De asemenea, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

ADVERTISEMENT

Avertizare cod galben de la ANM. Va ninge în Transilvania

”În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.

(…)Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.” – ANM.

ADVERTISEMENT

Atenționarea de cod galben de la Administrația Națională de Meteorologie începe la ora 20:00 și se termină, de asemenea, sâmbătă la ora 14:00.

”În cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent. Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (20 /21 noiembrie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (21 noiembrie) în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.” – ANM.

ADVERTISEMENT

Elena Mateescu, directorul ANM, declarase acum 2 zile că în weekend se vor semnala precipitații și chiar ninsori în partea de vest. Acestea vor mai fi mai accentuate în cursul nopții.

„Pe măsură ce ne apropiem de finalul ultimei luni din această toamnă, putem spune că vremea își urmează parcursul normal. Sâmbătă și duminică vom observa o schimbare semnificativă, pentru că vremea se va răci mai ales în partea de vest, centru și nord a țării, unde vorbim de temperaturi maxime care nu vor mai depăși 9 grade Celsius, cu precipitații mai ales spre seară și parcursul nopții, chiar predominant sub formă de lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase din partea de nord și centru a țării, iar la munte vor predomina ninsorile. Este posibil și în partea de vest, centru și nord a țării să discutăm de precipitații mixte sau chiar ninsori, pe seară și în cursul nopții.” – Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!