News

Avertizare cod galben de la ANM. Zece județe din țară, lovite de ploi abundente și furtuni 

04.08.2020 | 12:22
Avertizare cod galben de la ANM Zece judete din tara lovite de ploi abundente si furtuni
ADVERTISEMENT

După câteva zile de pauză, Administrația Națională de Meteorologie a emis din nou cod galben de instabilitate atmosferică accentuată.

Începând de marți, zonele vestice, sud-vestice și nord-vestice ale României vor fi lovite de fenomene severe specifice sezonului cald.

ADVERTISEMENT

Din nou, în aceste județe se așteaptă, vijelii, frecvente descărcări electrice și local averse ce vor avea și caracter torențial și izolat va cădea grindină.

Avertizare cod galben de la ANM. Zece județe din țară, lovite de ploi abundente și furtuni

Începând de marți, 4 august, de la ora 16 și până miercuri, 5 august, la ora 12 ANM anunță cod galben de vijelii și ploi torențiale pentru zece județe ale țării.

ADVERTISEMENT

În județele Satu Mare, Sălaj, Mehedinți, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și local averse ce vor avea și caracter torențial.

Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Marți, în regiunile vestice, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezelă (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o prognoză specială pentru București. Din aceasta reiese că vremea va călduroasă în Capitală, cu temperaturi de 32 – 33 de grade. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări.

Conform prognozei speciale pentru intervalul marţi ora 10:00 – miercuri ora 12:00 pentru Bucureşti, temperatura aerului va atinge o maximă de 32…33 de grade.   Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat cu uşoare intensificări (35…40 km/h). Temperatura minimă se va situa în jurul a 17 grade.

ADVERTISEMENT