News

Furtuna a făcut prăpăd în Bucureşti: copaci căzuţi, locuinţe şi străzi inundate. Mesaj RO-ALERT: “Adăpostiţi-vă!”. Video. Update

Capitala a fost sub cod portocaliu de ploi abundente și grindină. Bucureştenii au fost avertizaţi prin sistemul RO-ALERT
11.06.2021 | 18:45
Furtuna a facut prapad in Bucuresti copaci cazuti locuinte si strazi inundate Mesaj ROALERT Adapostitiva Video Update
ADVERTISEMENT
11-06-2021
16:18

Vremea rea a făcut prăpăd în Capitală, acolo unde un cod portocaliu a fost în vigoare mai mult de o oră. ISU Bucureşti a anunţat că mai mulţi copaci au fost doborâţi de vijelie. De asemenea, curţi şi locuinţe au fost inundate din cauza precipitaţiilor abundente.

11-06-2021
15:48

Bucureştenii, avertizaţi prin sistemul RO-ALERT: "Adăpostiţi-vă"

Bucureştiul este sub avertizare cod portocaliu de tip nowcasting până la ora 19.00. Autorităţile au trimis un mesaj de alertă pentru populaţie.

Mesaj RO-ALERT
Mesaj RO-ALERT

Meteorologii au emis un Cod portocaliu de ploi, grindină, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului pentru București. Acesta este valabil între ora 17.30 și ora 19.00. Cantitățile de apă au depășit 25…30 l/mp. După ora 19.00, codul portocaliu se va transforma în cod galben.

Codul portocaliu a fost valabil și pentru alte zone. Județul Ilfov: Pantelimon, Glina, Popești-Leordeni.

ADVERTISEMENT

Avertizare cod galben în București și Ilfov

ANM a emis o avertizare pentru București valabilă o oră. Ploi puternice, grindină, intensificări ale vântului și descărcări electrice. Codul portocaliu a fost valabil și pentru Județul Ilfov: Pantelimon, Glina, Popești-Leordeni. Potrivit meteorologilor cantitățile de apă care vor cădea vor fi semnificative. În București după nici 20 de minute mai multe străzi au fost inundate.

Avertizări au fost emise și pentru alte județe din România. Un cod galben este valabil în Județul Mureș (Târnăveni, Luduș, Iernut, Band, Adămuș, Sânpaul, Sânger, Ogra, Cuci, Iclănzel, Cucerdea, Bogata, Ațintiș, Bichiș, Papiu Ilarian), între orele 17.15 și 19.00.

ADVERTISEMENT

Sunt așteptate local averse ce vor acumula 25…30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină de mici dimensiuni.

Tot cod galben de averse care vor depăși 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină a fost emis și pentru alte zone din țară.

ADVERTISEMENT

Județul Caraș-Severin, Județul Arad, Județul Timiș, Județul Bistrița Năsăud și Ialomița( Slobozia, Amara, Coșereni, Bărcănești, Perieți, Gheorghe Lazăr, Ciulnița, Bucu, Roșiori, Cosâmbești, Mărculești, Drăgoești, Borănești), Județul Călărași (Dragalina, Perișoru, Ilean), Județul Brăila: Mărașu.

Prognoza specială pentru București

În următoarele trei zile cei care locuiesc în București nu trebuie să-și uite umbrelele. Mai ales în cursul după-amiezelor. Vor avea loc înnorări accentuate, ploi puternice, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă ploile nu vor fi de lungă durată ci vor avea un caracter torențial se vor înregistra cantități însemnate de apă. 10…20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 13…16 grade. Duminică, va fi ușor mai răcoare. Temperaturile vor scădea până la 22…23 de grade.

Prognoza specială este valabilă în intervalul 11.06.2021 ora 12:00 – 13.06.2021 ora 23:00.

Specialiștii avertizează că fenomene extreme vor avea loc toată luna iunie.

 

ADVERTISEMENT
Tags: