News

Prognoza meteo pentru București. Ce fenomene sunt aşteptate

Prognoza meteo pentru București. FANATIK vă spune ce fenomene sunt aşteptate
12.08.2021 | 17:52
Prognoza meteo pentru Bucuresti Ce fenomene sunt asteptate
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Capitală, pentru data de 12 august. Aceasta este valabilă în intervalul orar 10:00 – 23:00.

Meteorologii au transmis că se menține căldura, pe timpul zilei. Spre seară va apărea instabilitatea atmosferică și fenomenele specifice.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru București. Ce fenomene sunt aşteptate în seara zilei de 12 august

„Vremea va fi călduroasă, cu o temperatură maximă de 32 – 33 de grade și disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități,” a informat ANM.

„Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară, când va crește probabilitatea pentru intensificări ale vântului, vijelie, descărcări electrice și ploi de scurtă durată,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

În prezent, mai sunt valabile, pe teritoriul României, alte două avertizări meteo de cod galben. Prima dintre ele este valabilă pe tot parcusul zilei de 12 august.

Meteorologii au anunțat că disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă, în sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei

ADVERTISEMENT

„Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade.Începând de sâmbătă (14 august) disconfortul termic va fi din nou în creștere în vest și în sud, apoi și în restul țării,” au mai transmis specialiștii ANM

A doua atenționare meteorologică de cod galben este valabilă tot în ziua de 12 august, dar doar în intervalul orar 13:00 – 23:00. Au fost anunțate perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină, local în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în nordul Munteniei.

ADVERTISEMENT

„Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată spre seară în centrul și sudul Munteniei,” au avertizat meteorologii.

Cod galben de furtuni în București

Administrația Națională de Meteorologie a lansat o avertizare nowcasting de cod galben, valabilă în Municipiul București. Aceasta este valabilă, pentru o oră, în intervalul 12 august, ora 17:40 – 12 august, ora 18:40.

Au fost preconizate intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 50 – 60 km/h, vijelie, descărcări electrice și averse care vor acumula 10 l/mp.

ADVERTISEMENT