News

Avertizare cod portocaliu de la ANM. Vijelii, grindină și ploi torențiale în aproape toată țara

16.06.2020 | 10:17
Avertizare cod portocaliu de la ANM Vijelii grindina si ploi torentiale in aproape toata tara
ADVERTISEMENT

Avertizare cod portocaliu de la ANM. Meteorologii anunță din nou vreme extremă pentru aproape toate regiunile din țara noastră în următoarele ore.

Vom avea manifestări violente ale vremii, cu vijelii, grindină și ploi torențiale în aproape toată țara.

ADVERTISEMENT

În interval de doar câteva ore ar putea cădea precipitații care să cumuleze până la 80 de litri pe metru pătrat, ceea ce ar putea duce la noi viituri.

Un nou cod portocaliu de la ANM în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis încă o avertizare cod portocaliu de cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată.

ADVERTISEMENT

Astfel, marți 16 iunie, între orele 12.00 – 23.00, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp.

Instabilitatea va afecta Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și local în Muntenia. Aici vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h), vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

Furtuni și ploi abundente în majoritatea regiunilor până joi

De asemenea, pentru intervalul 16 iunie, ora 10 – 18 iunie, ora 10, a fost emisă o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.