Avertizare cod portocaliu de ploi abundente pentru cea mai mare parte a ţării. Harta celor 30 de județe afectate

Alexandru Năstase   
în HotNews
26/09/2020, 10:19
Avertizare cod portocaliu de ploi abundente pentru cea mai mare parte a ţării. Harta celor 30 de județe afectate GALERIE FOTO
Ploile își fac apariția în întreaga țară. Sursa foto - MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

Avertizare cod portocaliu de ploi abundente pentru cea mai mare parte a ţării. Meteorologii au emis o avertizare valabilă de sâmbătă, de la ora 9:00 şi până duminică la ora 3:00.

În zona de munte, precum şi în Maramureş, Transilvania şi local în Oltenia, Muntenia şi Moldova, va ploua abundent şi vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Vorbim despre vijelii puternice, grindină şi frecvente descărcări electrice. Confirmarea a venit de la Administrația Națională de Meteorologie.

Cod portocaliu de ploi în aproape toată țara

Cantităţile de apă vor depăşi 50…60 l/mp şi izolat 70…90 l/mp. Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a ţării, iar duminică şi în rest.

Un cod galben de furtuni pentru cea mai mare parte a ţării era deja în vigoare de vineri seară. Avertizarea de vreme rea vizează zone din 30 de judeţe.

În București, vremea se va menține caldă pentru ultima decadă a lunii, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și în prima parte a nopții.

Atunci probabilitatea pentru vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial, va fi ridicată.

Cantitățile de apă vor fi, în general, între 10 și 20 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade

Pentru finalul lunii sunt prognozate maxime, în medie de 10 grade și minime de 2…4 grade. În primele zile ale lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire, ce va însemna o creștere a valorilor maxime spre 14 grade și minime în medie de 4…6 grade

 

 

 

Închide ×