News

Avertizare de caniculă de la ANM. Urmează trei zile cu temperaturi ridicate. Zonele afectate

06.08.2020 | 10:20
Avertizare de canicula de la ANM Urmeaza trei zile cu temperaturi ridicate Zonele afectate
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie anunță o intensificare a caniculei în următoarea perioadă, fapt pentru care a emis o informare în acest sens.

O bună parte din România se va confrunta cu zile extrem de călduroase, în care temperaturile maxime vor ajunge și la 37 de grade.

ADVERTISEMENT

De asemenea, indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

ANM anunță trei zile de caniculă în România. Care sunt zonele afectate

Conform mesajului de informare de joi, meteorologii anunță că în zilele de 6, 7 și 8 august vom avea temperaturi ridicate, iar vântul va avea viteze la rafală, în general, de 40…50 km/h.

ADVERTISEMENT

În regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime de 34…37 de grade, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40…50 km/h.

Îndeosebi vineri și sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Moldova și Oltenia.

ADVERTISEMENT

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități și în Câmpia de Vest, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea pe litoral

ANM mai informează că pe litoral vremea se încălzește şi o să avem o zi însorită, cu vânt alert şi până la 30 de grade prin staţiuni. Vineri se face şi mai cald. Temperaturile urcă spre 32 de grade, iar vântul continua să agite atmosfera

Sâmbăta avem încă o zi cu temperaturi ridicate şi un vânt mai insistent. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 32 de grade, iar apa mãrii va avea 26-27 de grade.

ADVERTISEMENT