ADVERTISEMENT
News

Avertizare de la ANM: cod portocaliu şi cod galben de ploi torențiale, vijelii şi grindină. Unde se strică vremea

Autor: Robert Cristea | 18.08.2020 | 12:06
Avertizare de la ANM: cod portocaliu şi cod galben de ploi torențiale, vijelii şi grindină. Unde se strică vremea
Sursa Foto: Hepta.ro

ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a emis o avertizare de cod portocaliu şi cod galben, precum şi o atenţionare cod galben care intră în vigoare începând de astăzi.

ADVERTISEMENT

Codul portocaliu se va manifesta prin instabilitate termică accentuată și averse pronunțate. Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și, pe arii restrânse, 50-70 l/mp.

Avertizarea de cod portocaliu cuprinde Banatul, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei. În aceste zone din România vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

ADVERTISEMENT

Avertizare ANM: cod portocaliu și cod galben

Pe lângă avertismentul de cod portacaliu, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat și o avertizare de cod galben care intră în vigoare azi la ora 18:00 și se închide, miercuri la ora 13:00.

Codul galben va cuprinde Maramureș, local în Oltenia, Transilvania și vestul Moldovei. În aceste regiuni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

ADVERTISEMENT
Harta ANM
Harta ANM

Atenţionare ANM: cod galben

În plus, cei de la ANM au transmis și o atenționare de cod galben care intră în vigoare azi la ora 12:00 și se termină la ora 18:00.

”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 30…40 l/mp,” se arată în informarea trimisă de ANM.

ADVERTISEMENT
Hartă ANM, cod galben
Hartă ANM, cod galben

 

În Capitală, vremea va rămâne călduroasă, la fel ca ieri. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33 de grade Celsius, iar minima se va situa în jurul la 16 grade Celsius.

De altfel, cei de la ANM, au anunțat că vremea va rămâne relativ frumoasă în următoarele două săptămâni. Vor fi doar căteva zile în care se vor resimți mici scăderi de temperatură și averse.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!