News

Avertizare de tsunami după ce patru cutremure au lovit Taiwanul în ultima zi. Imagini cu pagubele produse

Patru cutremure puternice au lovit Taiwanul în ultimele 24 de ore, iar autoritățile din Japonia au emis o avertizare de tsunami
18.09.2022 | 13:36
Avertizare de tsunami dupa ce patru cutremure au lovit Taiwanul in ultima zi Imagini cu pagubele produse
Taiwanul, lovit de patru cutremure în ultimele 24 de ore. Sursa foto: Hepta/ Imagina de arhivă
ADVERTISEMENT

Un seism cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter a lovit duminică sud-estul Taiwanului, într-o zonă mai puțin populată, iar autoritățile din regiune au emis o avertizare de tsunami.

Serie de seisme puternice în Taiwan

Patru seisme puternice au lovit în decurs de doar 24 de ore Taiwanul. Primele două cutremure, cu magnitudinea de 6,1 și 5,2 grade pe scara Richter, s-au produs sâmbătă la un interval de doar o oră. Nu au fost raportate victime și nici alte pagube materiale.

ADVERTISEMENT

Duminică au urmat alte două cutremure, de această dată cu magnitudinea de 5,9 și 7,2 grade.

Departamentul de pompieri din Taiwan a declarat că toate cele patru persoane au fost salvate dintr-o clădire care adăpostea un magazin care s-a prăbușit în Yuli, în timp ce trei persoane al căror vehicul a căzut de pe un pod avariat au fost salvate și duse la spital, potrivit Reuters.

Administrația Căilor Ferate din Taiwan a declarat că șase vagoane s-au desprins de pe șine la stația Dongli din estul Taiwanului după ce o parte din copertină a peronului s-a prăbușit, dar departamentul de pompieri a declarat că nu au existat răniți.

ADVERTISEMENT

Peste 600 de persoane sunt blocate în zonele montane pitorești Chike și Liushishi din cauza drumurilor blocate, deși nu au existat răniți și salvatorii lucrează pentru a redeschide drumurile, a declarat departamentul.

Parcurile științifice din orașele sudice Tainan și Kaohsiung, unde se află importante fabrici de semiconductori, au declarat că nu a existat niciun impact asupra operațiunilor. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, cel mai mare producător de cipuri contractuale din lume, a declarat că nu există “niciun impact semnificativ cunoscut pentru moment”.

ADVERTISEMENT

Avertizare de tsunami

Centrul american de avertizare pentru tsunami a emis o avertizare după cutremur, precizând că valurile ridicate ar putea să apară pe o rază de 300 de kilometri de-a lungul coastei Taiwanului. În Japonia a fost emisă o atenționare de tsunami pentru regiunea Okinawa, fiind așteptate valuri de un metru înălțime după cutremurul din Taiwan.

Taiwanul se află în apropierea joncțiunii a două plăci tectonice și este predispus la cutremure.

ADVERTISEMENT

Peste 100 de persoane au fost ucise într-un cutremur în sudul Taiwanului în 2016, în timp ce un cutremur cu magnitudinea de 7,3 a ucis peste 2.000 de persoane în 1999.

ADVERTISEMENT