ADVERTISEMENT
News

Avertizare meteo ANM. Cod portocaliu de ploi torențiale și descărcări electrice. Ce județe sunt vizate

Cod portocaliu. ANM a emis noi avertizări meteo de vreme rea. Va ploua torențial în două județe din țară.
Autor: Robert Cristea | 26.05.2021 | 20:08
Avertizare meteo ANM. Cod portocaliu de ploi torențiale și descărcări electrice. Ce județe sunt vizate
nundații masive în Constanța. Ce s-a întâmplat cu 4 turiști aflați pe o plajă din Tuzla. Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme rea. Se vor semnala averse torențiale ce vor acumula 30-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie și grindină.

ADVERTISEMENT

Avertizarea ANM este valabilă în seara zilei de miercuri, 26 mai, de la ora 20:00 până la ora 21:30, a anunțat ANM.

Va fi afectat județul Ialomiţa cu localitățile Armășești și Ciocârlia. De asemenea, va fi afectat și  județul Buzău: Smeeni, Glodeanu-Siliștea, Glodeanu Sărat, Luciu, Brădeanu, Florica. ANM a transmis o avertizare și pentru Capitală.

Avertizare meteo ANM. God galben în București. Se anunță ploi torențiale și descărcări electrice

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis și un cod galben de vreme rea. Acesta este valabil în Capitală, dar sunt și alte regiuni care ar putea fi afectate în următoarea perioadă. Meteorologii au transmis că vor fi ploi însoțite de descărcări electrice, izolat grindină și intensificări ale vântului.

ADVERTISEMENT

”Vor fi averse ce vor acumula 10…15 l/mp – cu precădere în vestul și în nordul Municipiului București”, anunță ANM.

Avertizare meteo ANM. Cât timp ține vremea rea în Capitală?

Avertizarea Administrației Naționale de Meteorologie este valabilă de la ora 19:15 până la 20:15.

Vremea rea afectează mai multe localități: Voluntari, Buftea, Chitila, Otopeni, Măgurele, Chiajna, Gruiu, Bragadiru, Balotești, Afumați, Domnești, Moara Vlăsiei, Clinceni, Mogoșoaia, Ciorogârla, Cornetu, Găneasa, Dragomirești-Vale, Ștefăneștii de Jos, Tunari, Nuci, Corbeanca, Grădiștea, Petrăchioaia, Dascălu din județul Ilfov, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o avertizare a fost emisă de meteorologi și pentru localitatea Belciugatele din județul Călărași și localitățile Urziceni, Fierbinți-Târg, Manasia, Dridu, Jilavele, Bărbulești, Adâncata, Armășești, Movilița, Sinești, Roșiori, Maia, Moldoveni, Drăgoești, Ciocârlia, Borănești din Ialomița.

În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse ce vor acumula 15-20 l/mp.

ADVERTISEMENT

Cum se anunță vremea în următoarea perioadă?

Ultima săptămână a primăverii, 24-31 mai, va aduce abateri mai semnificative de la regimul termic și pluviometric al perioadei. Astfel, vremea va fi mai călduroasă în Muntenia și Moldova, cu temperaturi peste cele specifice. În interiorul arcului carpatic și la munte, depășirea acestor temperaturi va fi sporadică.

Ploile vor fi deficitare, mai ales în jumătatea sudică a României, însă există posibilitatea unor ploi mai abundente în regiunile din nordul extrem precum Bucovina sau Maramureș.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT