News

Avertizare meteo de cod galben de vânt, ninsori și viscol. Care sunt zonele vizate

23.03.2021 | 11:19
Avertizare meteo de cod galben de vant ninsori si viscol Care sunt zonele vizate
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, dar și o avertizare de cod galben de vânt, ninsori și viscol. Vedeți mai jos care sunt zonele afectate.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 23 martie, ora 12:00 – 25 martie, ora 10:00, în majoritatea regiunilor din România vor apărea precipitații în special sub formă de lapoviță și ninsoare. De asemenea, vântul va avea intensificări, local și temporar, și va atinge viteze în general de 45 și 55 km/h.

ADVERTISEMENT

Vremea va fi deosebit de rece, temperaturile vor fi preponderent negative pe timpul nopții și dimineața. Va apărea și bruma, mai ales în zonele din vestul, nord-vestul și, parțial, în centul României.

Avertizare meteo de cod galben de vânt, ninsori și viscol. Care sunt zonele vizate

cod galben
Cod galben, zonele vizate.
Sursa foto: ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o avertizare de cod galben de intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ, viscol în zona înaltă a mulților. În intervalul 23 martie, ora 12:00 – 24 martie, ora 18:00, în Moldova și nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55 și 65 km/h.

ADVERTISEMENT

Pe arii restrânse, viteza rafalelor poate trece de 70 km/h. De asemenea, vor apărea și precipitațiile. În general, acestea vor fi slabe cantitativ, în special sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

Meteorologii mai avertizează că, în intervalul 23 martie, ora 18:00 – 24 martie, ora 21:00, în Carpații Meridionali și, local, Carpații Orientali vor fi înregistrate intensificări ale vântului, ninsori, în general moderate cantitativ, și viscol în zona înaltă a munților.

ADVERTISEMENT

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări”, anunță ANM. Rafalele vor ajunge la peste 70 și 90 km/h.

„Ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m”, mai adaugă meteorologii. În plus, în perioada 23 – 25 martie, vremea va fi extrem de rece în toată țara, cu temperaturi negative în cursul nopților și dimineața.

ADVERTISEMENT

Primăvara se lasă așteptată în țara noastră. Potrivit specialiștilor, până la finalul lunii martie vremea se va menține mai rece decât în mod normal în această perioadă. În schimb, de la începutul lunii aprilie, temperaturile se vor situa în jurul celor specifice acestui interval de timp.

ADVERTISEMENT