News

Avertizare meteo pentru finalul săptămânii! Disconfort termic în mai multe zone ale țării

Avertizare meteo pentru finalul săptămânii transmisă de reprezentanții ANM
25.07.2021 | 09:58
Avertizare meteo pentru finalul saptamanii Disconfort termic in mai multe zone ale tarii
ADVERTISEMENT

Vom avea parte de o ultimă zi a săptămânii călduroasă. Temperaturi foarte mari vor fi mai ales în regiunile vestice şi în cele sudice, pe unde şi disconfortul termic va creşte.

Dacă ne raportăm strict la atmosferă atunci trebuie să știți că aceasta va fi însorită. Ploile apar doar izolat. Maximele termice se vor situa între 26 de grade în Bucovina şi în depresiuni şi 34 de grade în vest şi în sud-vest.

ADVERTISEMENT

Avertizare meteo pentru ultima zi a săptămânii!

În Dobrogea şi Bãrãgan va fi vreme frumoasã, cu cer senin şi vântul va avea intensificãri trecãtoare pe litoral. Interesant este că temperaturile vor mai crește puţin şi vor ajunge panã la 31 de grade în Bãrãgan.

Urcăm puțin și ne oprim în Moldova sudicã şi în nordul Munteniei. Aici atmosfera va fi însorită. De remarcat că după o zi puțin mai rece, se încălzeşte şi vremea devine cãlduroasã.

ADVERTISEMENT

La feld e frumos va fi și în nordul Moldovei şi în Bucovina. Este adevărat că în zona muntoasă pot să mai aparã ploi de scurtã duratã iar temperaturile mai cresc puţin.

Soare toată ziua, aceasta este regula aplicată în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Abia spre seară este posibil să se adune câțiva nori.

ADVERTISEMENT

Aceștia pot aduce câteva averse însoţite şi de fenomene electrice. Vântul va avea unele porniri iar temperaturile vor continua sã creascã.

Dacă ne îndreptăm spre vest putem observa că soarele va fi rege pe întreg parcursul zilei. De exemplu, spre orele prânzului se ating 33-34 de grade şi disconfortul termic va creşte.

ADVERTISEMENT

Cam la fel se întâmplă și în Transilvania. Aici vom avea o zi plăcută cu soare şi temperaturi în creştere. De asemenea, în zonele muntoase sunt posibile ploi slabe de scurtã duratã şi vântul va sufla mai tare la altitudini mari.

În Oltenia este posibil ca în zonele mai înalte sã plouã puţin. Temperaturile ajung panã la 34 de grade, cam la fel ca în sudul țării, inclusiv în Lunca Dunãrii.

În cel mai mare oraș al țării, ultima zi a săptămânii vine cu cer senin şi vânt slab. Se încălzeşte puţin şi se ating 32 de grade în termometre.

Cei care vor să meargă la munte trebuie să știe că atmosfera va fi plăcută iar din a doua parte a zilei se mai adunã norii şi sunt posibile ploi slabe de scurtã duratã.

Românii care se află pe litoral au parte de vreme frumoasă. Pe plajã se ating cel mult 29 de grade iar în apa mãrii vor fi în jur de 25 de grade

ADVERTISEMENT