Avertizarea cod galben de ninsori abundente și viscol, prelungită de ANM. Județele afectate

Adrian Baciu   
în HotNews
27/01/2021, 23:52
Avertizarea cod galben de ninsori abundente și viscol, prelungită de ANM. Județele afectate
Avertizarea cod galben de ninsori abundente și viscol, prelungită de ANM. Județele afectate. Sursa foto: ct100.ro

În cursul serii de miercuri, 27 ianuarie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit avertizarea cod galben de de ninsori abundente și viscol pentru sud-estul României.

Vreme rea din Dobrogea, sud-estul Munteniei și sud-estul Moldovei, se va menține până joi, la ora 10. Afectate vor, în următoarele ore, județele Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

În aceste zone, în ultimele ore au căzut cantități impresionante de precipitații, iar stratul de zăpadă, conform ultimei actualizări de la ora 20:00, atingea până la 20-25 de centimetri.

ANM a prelungit avertizarea cod galben de ninsori abundente și viscol pentru sud-estul țării

Partea de sud-est a României, mai exact zone importante din Dobrogea, sud-estul Munteniei și sud-estul Moldovei, vor continua să se lupte cu zăpada și viscolul în următoarele ore.

Potrivit meteorologilor, în aceste zone va continua să ningă moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă neuniform și consistent, iar vântul va avea rafale în general de 55 – 65 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Codul galben care vizează județele Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța este valabil până joi, 28 ianuarie, la ora 10.00.

ANM prelungește și informarea de vânt puternic și viscol

În același mesaj emis miercuri seara, ANM prelungește atenționarea meteorologică din regiunile estice și sud-estice. Aici, vântul va prezenta intensificări și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55 – 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75-85 km/h și va fi viscol.

În centrul și sudul Munteniei și local în Moldova, precum și în zonele de munte temporar va continua să ningă. Și atenționarea meteorologică este prelungită până joi, la ora 10.00.

ANM mai precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prezentul mesaj cu alte informări sau avertizări.

Administrația Națională de Meteorologie a mai emis, pentru noaptea de miercuri spre joi, mai multe avertizări cod galben de tip Nowcasting pentru mai multe județe din țară.

Astfel, până la ora 5.00, în zona de munte a județelor Argeș, Prahova, Buzău, Dâmbovița, Gorj, Caraș Severin și Hunedoara se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze de 55…60 km/h, iar în zona Carpaților de Curbură, 70..90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Închide ×