News

Avertizări cod portocaliu și cod galben de la ANM. Furtuni și ploi abundente în majoritatea regiunilor

15.06.2020 | 11:06
Avertizari cod portocaliu si cod galben de la ANM Furtuni si ploi abundente in majoritatea regiunilor
ADVERTISEMENT

Noi avertizări cod portocaliu și cod galben de vreme severă au venit luni dimineață de la Administrația Națională de Meteorologie. În majoritatea zonelor țării vor continua ploile abundente și sunt posibile vijelii și căderi de grindină.

Pentru a treia zi consecutiv, un nou cod portocaliu de vreme extremă este în vigoare pentru majoritatea județelor din țară. De această dată, cele mai afectate regiuni vor fi cele din vestul, centrul și nordul țării.

ADVERTISEMENT

ANM a emis avertizări de vremea rea, în vigoare până marți. Astfel, 20 de județe vor intra sub cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii. Bucureștiul este sub cod galben de furtună până marți la ora 10.00.

Cod portocaliu și cod galben de vremea severă transmise de ANM

În intervalul 15 iunie, ora 10 – 16 iunie, ora 10, a fost emisă o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

ADVERTISEMENT

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se vor manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Tot luni, ANM a anunțat, pentru intervalul 15 iunie, ora 13 – 16 iunie, ora 03, o avertizare Cod portocaliu de ploi și vânt. În după-amiaza zilei de luni (15 iunie) și în prima parte a nopții de luni spre marți (15/16 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

ADVERTISEMENT

Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

Vom avea furtuni și ploi abundente în majoritatea regiunilor până joi

De asemenea, pentru intervalul 16 iunie, ora 10 – 18 iunie, ora 10, a fost emisă o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

ADVERTISEMENT

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

ADVERTISEMENT