News

Avertizări cod portocaliu și cod galben de la ANM. Vânt puternic în mai multe județe

04.10.2020 | 09:48
Avertizari cod portocaliu si cod galben de la ANM Vant puternic in mai multe judete
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineața, mai multe avertizări cod galben portocaliu și cod galben de vânt puternic, valabile în mai multe județe.

Tot în prima parte a zilei de duminică, în vigoare a fost și un cod galben de ceață densă, care a redus vizibilitatea până la sub 200 de metri în unele zone.

ADVERTISEMENT

De altfel, vremea s-a schimbat radical în ultimele ore, temperaturile au crescut, iar fenomenele specifice sezonului se vor intensifica în zilele care vor urma.

Cod portocaliu și cod galben de la ANM. Vreme severă în mai multe județe

Până la ora 12:00, în zona de munte a județului Caraş-Severin se anunță intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 100…110 km/h, conform ANM.

ADVERTISEMENT

De asemenea, până la ora 13:00 în mai multe zone ale județului Sibiu este prognozat vânt care atinge la rafală 50…60 km/h și izolat 70…75 km/h.

Județele Timiş, Arad și Bihor sunt și ele sub cod galben, până la ora 9:00. Se semnalează vânt cu viteze la rafală de 55…75 km/h.

ADVERTISEMENT

Totodată, până la ora 10:00 în câteva zone ale județului Suceava este anunțată ceață ce determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Cod portocaliu de vânt cu viteze până la 100km/h

Meteorologii de la ANM mai informează că de la ora 9:30 până la ora 11:00, în județul Bihor vom avea vânt extrem de intens. În acest județ se vor semnala, temporar, intensificări ale vântului, cu viteze la rafală ce vor depăși 90-100 km/h.

ADVERTISEMENT

Meteorologii anunță că duminică, 4 octombrie, valorile termice se vor situa cu mult peste cele caracteristice datei, cu precădere în sud-estul, estul și centrul țării.

În Carpații Occidentali și nordul celor Orientali, precum și în regiunile vestice, nordice și parțial în cele centrale, înnorările vor fi temporar accentuate și local se vor semnala averse și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT