ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Aviaţia rusă a bombardat în Siria un număr-record de 118 ţinte teroriste, într-o singură zi

Armata rusă a anunţat miercuri că a bombardat 118 'ţinte teroriste' în ultimele 24 de ore, număr record de la intervenţia militară a Rusiei în această ţară, la 30 septembrie....
Autor: Ionuţ Cataramă | 28.10.2015 | 20:42
Aviaţia rusă a bombardat în Siria un număr-record de 118 ţinte teroriste, într-o singură zi

Armata rusă a anunţat miercuri că a bombardat 118 ‘ţinte teroriste’ în ultimele 24 de ore, număr record de la intervenţia militară a Rusiei în această ţară, la 30 septembrie.

ADVERTISEMENT

Avioane ruse au efectuat 71 de operaţiuni şi au lovit ţinte teroriste în provinciile Hama (centru), Idleb (nord-vest), Homs (centru), Alep (nord-vest) şi Latakia (vest), precum şi în regiunea capitalei, Damasc, se precizează într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Potrivit ministerului, creşterea în intensitate a bombardamentelor ruse se datorează cantităţii mari de informaţii obţinute pe ‘diverse canale’ cu privire la coordonatele poziţiilor teroriştilor.

ADVERTISEMENT

Aviaţia rusă afirmă în mod concret că a distrus, în provincia Damasc, un post de comandă al Jaish al-Islam, cel mai important grup rebel din regiune. Ea a lovit de asemenea, în regiunea Alep, o poziţie utilizată de combatanţi pentru a trimite spre front arme şi muniţie, în timp ce un Su-25 a bombardat un depozit de muniţii, arme şi echipamente în provincia Idleb, potrivit ministerului rus, informează Agerpres.

De la începutul intervenţiei sale în Siria, la 30 septembrie, Rusia afirmă că vizează exclusiv gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) şi alte grupări teroriste, la solicitarea regimului de la Damasc.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, SUA şi aliaţii lor afirmă că raidurile ruse sunt menite în special să salveze regimul lui Bashar al-Assad şi vizează mai degrabă grupări ale opoziţiei moderate decât pe jihadiştii SI.

Sursă: www.romaniatv.net

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!