News

Avioane din Israel, implicate în exerciţii militare în spaţiul aerian al României. Care e scopul acestor zboruri

În următoarele două săptămâni, mai multe avioane din Israel vor fi implicate în exerciţii militare în spațiul aerian al României. Care e scopul acestor zboruri.
07.07.2022 | 09:28
Avioane din Israel implicate in exercitii militare in spatiul aerian al Romaniei Care e scopul acestor zboruri
Mai multe avioane din Israel au ajuns în România. Ample exerciții militare demarate în zonele montane. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Duminică, 3 iulie, mai multe avioane ale Forțelor Aeriene Israeliene au decolat spre România. Acestea vor fi implicate în exerciții aeriene deasupra țării noastre.

Mai multe avioane din Israel au ajuns în România. Ample exerciții militare demarate în zonele montane

În primele două săptămâni ale lunii iulie, 6 aeronave militare israeliene desfășoară exerciții în spaţiul aerian al României, cu zboruri la altitudine joasă, în zone cu relief muntos, şi cu simularea unor aterizări în diverse scenarii.

ADVERTISEMENT

Forţele Aeriene Române au explicat, într-un comunicat, că aceste exerciţii militare ale israelienilor în spaţiul aerian al României au ca scop optimizarea misiunilor de transport aerian, ziua şi noaptea, la altitudini cuprinse între 500 şi 3.000 de metri.

”Forţele Aeriene israeliene efectuează, în perioada 03-15 iulie, exerciţii militare în spațiul aerian al României, pentru optimizarea misiunilor de transport aerian, ziua și noaptea, la altitudini cuprinse între 500 și 3.000 de metri”, potrivit unui comunicat al Forțelor Aeriene Române, citat de DefenseRomania.

ADVERTISEMENT

La acest exercițiu, intitulat ”Blue Sky”, iau parte 6 aeronave israeliene de tip Hercules C-130 și C-130J. Aparatele de zbor sunt dislocate la Boboc și Buzău.

”La exerciţiul denumit Cer Albastru (Blue Sky) participă 6 aeronave israeliene militare tip Hercules C-130 şi C-130J ale escadrilelor 131 şi 103, de la baza aeriană Nevatim din Israel, dislocate pe timpul exercițiului în Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc, județul Buzău”, transmite ROAF.

ADVERTISEMENT

Armata israeliană: ”Pregătirea pe cerul României este o oportunitate pentru noi de a ne perfecționa și de a deveni mai puternici”

Reprezentanții armatei din Israel au spus că piloții vor practica, de asemenea, navigația și aterizările ”în multe și variate scenarii care simulează lupta pe un teritoriu inamic”.

”Pregătirea pe cerul României este o oportunitate pentru noi de a răspunde provocărilor, de a ne perfecționa și de a deveni mai puternici, dincolo de granițele Israelului”, a spus comandantul bazei aeriene Nevatim, generalul Gilad Keinan, conform Times of Israel.

ADVERTISEMENT

”Acesta este un exercițiu important și semnificativ pentru matricea de transport greu și Forțele Aeriene, pentru a consolida capacitatea și competența operațională a corpului și personalului său”, a adăugat Keinan.

ADVERTISEMENT