Stiri sportive

Un fotbalist român a scăpat ca prin MINUNE din tragedia aviatică!

UPDATE / În avionul prăbuşit în Franţa trebuia să se afle şi Alin Vigariu, care joacă la echipa Dalkurd FF de Borlänge  din liga 3 suedeză şi care se întorcea în Suedia după un...
25.03.2015 | 00:01
Un fotbalist roman a scapat ca prin MINUNE din tragedia aviatica

UPDATE / În avionul prăbuşit în Franţa trebuia să se afle şi Alin Vigariu, care joacă la echipa Dalkurd FF de Borlänge  din liga 3 suedeză şi care se întorcea în Suedia după un cantonament în Catalunia. A fost nevoit, însă, din cauza legăturilor aeriene din Germania spre Suedia, să-şi schimbe planurile în ultimul moment şi a ales, împreună cu un grup de coechipieri, altă cursă pentru că escala în Dusseldorf ar fi fost prea lungă.

“Am plecat la 45 de minute după avionul care s-a prăbuşit. Sînt în regulă. Am fost împărţiţi în trei dintre cele patru avioane care au plecat din Barcelona într-un interval foarte scurt de timp. Timpul de aşteptare în Dusseldorf pentru legatura noastră spre Suedia era prea mare, aşa că am fost împărţiti în trei grupuri. 

ANUNŢ FABULOS!!! NEŞU A FOST VĂZUT MERGÎND ÎN…!!! “E ADEVĂRAT!!! DE ASTĂZI…” 

Eu şi încă şapte colegi am fost în cursa de Zurich. Am vorbit cu prietenii, cu familia, toţi erau îngrijoraţi pentru că ştiau că o să plec azi din Barcelona. La Zurich am aflat despre dezastru, nu ştiam nimic de grupul de colegi care a zburat la Munchen, eram îngrijorat”, a declarat Vigariu pentru www.sport.ro.

VIDEO CUTREMURĂTOR!!! MINUNE ÎN POSTUL PAŞTELUI!! CE MIRACOL A FĂCUT PAPA E NEMAIVĂZUT!!! ŢI SE FACE PIELEA DE GĂINĂ!!! 

Un avion Airbus A320 al companiei germane low-cost „Germanwings”, care circula de la Barcelona către Dusseldorf şi avea 150 de persoane la bord, s-a prăbuşit marţi în regiunea Barcelonnette, în sudul Frantei. Nu există supravieţuitori ai tragediei.

ULUITOR! IUBITUL a prins-o pe Mihaela Rădulescu ÎN PAT cu un alt bărbat! Ce a URMAT…

FOTO SOC!!! PRODANCA SI REGHE AU RAMAS INTERZISI CAND SI-AU VAZUT FATA LOR ASA!!! IPOSTAZE INCENDIARE!!!

UPDATE: Pe parcursul nopţii, căutările victimelor accidentului aviatic au fost suspendate, mai ales că resturile avionului se află în Masivul Pic de l’Estrop, la altitudinea de peste 2.500 de metri şi ninsoarea s-a înteţit, astfel că sute de membri ai echipelor de intervenţie a trebuit să se retragă.

VIDEO INCENDIAR! Iată DOVADA! Casnica MARITATA şi Drăghia sînt ÎMPREUNĂ! N-AU MAI REZISTAT SI AU FACUT-O IN VAZUL LUMII!!! IMAGINI EXPLICITE!!!

UPDATE: Printre cele 150 de victime ale catastrofei aviatice, din sudul Franţei, se număra şi doi cunoscuţi cântăreţi de operă germani, Maria Radner şi baritonul Oleg Bryjak, care se întorceau, după o ultimă reprezentanţie pe scena “Marelui Teatru al Liceului”, din Barcelona, relatează The Telegraph.

UPDATE : Presedintele francez, Francois Hollande, cancelarul Germaniei, Angela Merkel si premierul spaniol Mariano Rajoy se vor deplasa miercuri in zona prabusirii avionului companiei Germanwings, in sud-estul Frantei, informeaza presa franceza.

UPDATE : Elicopterele de salvare trimise la locul accidentului au revenit la sol, dupa inserare. Recuperarea bucatilor din epava si a trupurilor celor aflati la bord va fi reluata miercuri dimineata.

UPDATE: Parintii celor 16 elevi de liceu care se aflau la bordul avionului prabusit au aflat vestea de la televizor, a marturisit directorul liceului din Düsseldorf: “Parintii au aflat din media si au inceput sa dea telefoane sa se intereseze daca avionul in care se aflau copiii lor a aterizat. Noi suntem bine pregatiti pentru o asemenea situatie: avem psihologi si am format o celula de criza pentru elevi. Scoala ramane deschisa”.

UPDATE: Una dintre cutiile negre ale aeronavei a fost recuperata de echipajele de salvare trimise la locul accidentului, a declarat deputatul francez Christophe Castaner, pentru postul de televiziune iTélé.

UPDATE: Ministerul francez al Apărării a publicat pe contul său de Twitter fotografii cu elicopterele care participă la operaţiunile de căutare ale avionului Germanwings prăbuşit.

Imagini de la locul tragediei au fost publicate şi de agenţiile mari de ştiri, cum ar fi AFP, şi posturile tv franceze.

UPDATE: “Violenta impactului nu ne lasa prea multe sperante”, a declarat ministrul francez de Interne, “dar pana in ultimul minut vom face totul pentru a salva orice posibil supravietuitor”. Bernard Cazeneuve, care a preluat comanda cautarilor, a vorbit si despre “masuri exceptionale”

UPDATE: Presedintele SUA a oferit ajutor american autoritatilor franceze, germane si spaniole, potrivit purtatorului de cuvant al Consiliului de Securitate Nationala citat de Le Figaro.

UPDATE: Potrivit The Independent, 16 elevi ai unei scoli germane si doi bebelusi spanioli se aflau printre pasagerii avionului prabusit in Alpii Francezi.

UPDATE: Ziarul local Le Dauphine a facut publice mai multe imagini surprinse la locul prabusirii avionului. Se pare ca aeronava ar fi cazut intr-o vale din munti.

loc accident

UPDATE: Ministrul afacerilor externe de la Bruxelles, Didier Reynders, a anuntat ca printre victime se gaseste cel putin un cetatean belgian, scrie Le Soirt.

UPDATE: Un membru al celulei de criza din Franta, deputatul Cristophe Castaner, a survolat zona accidentului impreuna cu ministrul de Interne Bernard Cazeneuve si descrie astfel pe Twitter ceea ce a vazut. “E o oroare. Avionul este complet distrus. Tristete”

“Imagini ingrozitoare in acest peisaj montan. Nu au mai ramas decat bucati de avion si cadavre”, a postat Cristophe Castaner.

UPDATE: Ziarul local Haute-Provence Info a obtinut mai multe declaratii de la ofiterii care conduc operatiunile.

“Este urgent sa aducem in siguranta eventualii supravietuitori, ar fi fost vazut un corp care se misca”, a spus generalul David Galtier, comandantul jandarmilor din sud-estul Frantei. “A inceput o ancheta, dar e nevoie de specialisti care sa vina la fata locului si sa inchida zona”.

Locotentent-colonelul Jean-Pierre Bloy, seful fortelor aeriene ale jandarmeriei din sudul Frantei, sustine ca „va fi nevoie de mai multe zile pentru a evacua cadavrele” si ca echipe de cautare au gasit „o duzina de resturi mari din avion, restul este facut bucati mici”.

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe pagina de Facebook, în care îşi exprimă solidaritatea faţă de familiile victimelor accidentului aviatic petrecut astăzi în Franţa.

“Am aflat cu profundă tristeţe de accidentul aviatic care a avut loc astăzi în sudul Franţei. Îmi exprim solidaritatea faţă de familiile victimelor accidentului”, se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, de pe pagina de socializare.

I Gb

UPDATE: La ora 16:00, compania Germanwings a organizat o conferinta de presa sustinuta de presedintele liniei aeriene, Thomas Winkelmann, in care a oferit mai multe detalii legate de accident. Principalele informatii:

– Controlorii de trafic francezii au pierdut legatura cu aeronava in la ora locala 10:53 (11:53 ora Romaniei) la o altitudine de aproximativ 1.800 de metri. Avionul s-a prabusit apoi.
– Ultima verificare de rutina a avionului a avut loc pe 23 martie la Dusseldorf si a fost facuta de specialistii Lufthansa.
– Ultima inspectie tehnica completa a avionului a fost facuta in vara lui 2013.
– Capitanul avea peste 10 ani de experienta cu Lufthansa si Germanwings si peste 6.000 de ore de zbor pe avioane Airbus
– Pentru a proteja familiile pasagerilor si echipajului, identitatile victimelor nu vor fi facute publice imediat.
– La bord ar fi fost 67 de cetateni germani.
– Avionul a coborat timp de 8 minute inainte de a se lovi de sol.

aB

UPDATE: Compania germană Germanwings a anunţat că avionul de tip Airbus A320 transporta 150 de persoane — 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului — nu 148, aşa cum s-a anunţat iniţial. ‘Conform informaţiilor disponibile la ora actuală, nu putem preciza dacă şi câte persoane au supravieţuit’ accidentului, a declarat şeful companiei, Oliver Wagner, pentru postul de televiziune german n-tv, scrie agepres.ro.

UPDATE: Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor aflate în avionul Airbus A320 care s-a prăbuşit, marţi, în Alpii francezi, în timpul unui zbor între Barcelona şi Dusseldorf.

“Sunt şocat de vestea teribilă a accidentului din Franţa. Gândurile mele se îndreaptă către familiile şi apropiaţii victimelor”, a scris Victor Ponta pe Twiter, in franceză, germană şi spaniolă.

Citeste mai mult pe RTV.NET

UPDATE: Oficiali germani din domeniul securităţii au declarat că, potrivit primelor dovezi, prăbuşirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, în sudul Franţei, nu este un act de terorism, relatează agenţia DPA în pagina electronică.

UPDATE: Conform AP, proprietarul unui camping din regiunea unde a avut loc accidentul, Pierre Polizzi, a relatat ca a auzit o serie de zgomote puternice in aer chiar inainte de prabusirea zborului Germanwings. „De obicei pe aici zboara avioane cu reactie si sunetul era asemanator. M-am uitat afara, dar nu am vazut niciun avion militar de vanatoare”, a povestit Polizzi. „Zgomotul pe care l-am auzit a durat mult – cam 8 secunde – iar avionul se misca mai incet decat unul militar. Apoi 30 de secunde mai tarziu a urmat un alt zgomot, care si el a durat mult”. Polizzi a confirmat ca zona unde s-a prabusit aeronava este greu accesibila.

UPDATE: „Avionul s-a dezintegrat complet”, a declarat pentru Les Echos Gilbert Sauvan, presedintele consiliului general din departamentul unde a avut loc accidentul, Alpes-de Haute-Provence. „Cele mai mari resturi sunt de dimensiunea unei masini. Zona accidentului este accesibila doar din elicopter. Opt aparate sunt stationate la Seyne-les-Alpes si vor decola pentru a-i duce pe anchetatori la fata locului”, a mai declarat Sauvan. „Peste 500 de persoane, jandarmi, pompieri, sunt mobilizate in acest moment si primim intariri din alte departamente”.

Pompieri

UPDATE: Zona in care s-a prabusit avionul a fost “inchisa pentru ca ancheta sa poata demara”, anunta Le Figaro. “Nu mai avem pe cine ajuta, toata lumea a murit” a declarat un jandarm care ia parte la cautari, potrivit aceleiasi surse.

UPDATE: Rudele pasagerilor s-au strans pe aeroportul El Prat din Barcelona

El Prat

UPDATE: Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a declarat ca printre victimele accidentului aviatic produs marti în sudul Frantei se afla numerosi cetateni spanioli, dar si germani si turci, relateaza France TV.

Hollande

UPDATE: Primele imagini cu echipele de salvare care au plecat spre locul prabusirii aeronavei

primele imagini

UPDATE: Un corespondent al postului France 2, a publicat pe Twitter o poza din elicopter cu zona in care s-a prabusit avionul.

Alpi

UPDATE: Regele Felipe, aflat in vizita in Franta, a tinut un moment de reculegere alaturi de presedintele Francois Hollonde. Monarhul spaniol si-a anulat vizita si a declarat ca se va intoarce in tara. Seful statului francez a anuntat ca printre victime nu sunt cetateni francezi.

UPDATE: Familiile pasagerilor asteapta informatii despre soarta celor dragi la aeroportul El Prat din Barcelona.

rude

UPDATE: Ziarul local la Provence scrie ca resturile avionului sunt imprastiate pe o arie de 2 kilometri patrati. Un ghid montand din Prads a relatat ca accidentul nu a fost observat de majoritatea localnicilor, deoarece a avut loc intr-o zona alpina, cu pante foarte accentuate si unde au loc permanent avalanse. Una ar fi avut loc chiar in jurul orei locale 13:00. Avionul s-a prabusit intr-un zona inzapezita si inaccesibila vehiculelor

UPDATE: Angela Merkel s-a declarat “bulversata” de acest accident aviatic. Cancelarul german a vorbit la telefon cu Francois Hollande si a anuntat ca si-a anulat toate intalnirile, relateaza Le Figaro.

UPDATE: Corespondentul Les Echos din Marsilia anunta ca trupurile victimelor accidentului vor ajunge, pe masura ce vor fi recuperate, in localitatea Seyne-les-Alpes din zona accidentului, unde a fost instalat si centrul de comanda al operatiunilor de cautare.

UPDATE: Germanwings SI Lufthansa si-aU schimbat logo-ul pe retelele de socializare, in memoria victimelor din aceasta tragedie.

Logo

UPDATE:  CEO Lufthansa pe Twitter: “Sunt alaturi de familiile victimelor. Nu stim ce s-a intamplat cu zborul 9525. Speram sa gasim supravietuitori. Daca temerile noastre se confirma, este o zi neagra pentru Lufthansa.”

UPDATE: Un pilot al companiei Air France, Gerard Monchablon, a declarat ca “nu a fost fum si nici un zgomot nu a fost auzit de oamenii aflati in zona prabusirii”. Jandarmeria i-a sfatuit pe locuitorii din zona sa evite sa se apropie de locul prabusirii, pentru a nu bloca drumurile, relateaza Mediafax.

UPDATE: Potrivit agentiei EFE, autoritatile aeriene spaniole au anuntat ca la bordul aeronavei Germanwings se gaseau 144 de pasageri, intre care doi bebelusi.

UPDATE: Vicepremierul Spaniei, Soraya Saenz de Santamaria, a anuntat ca la bordul aeronavei ar fi fost 45 de pasageri spanioli si nu 42, cum spun sursele franceze.

UPDATE :Expertul aviatiac Gérard Fledzer a explicat pentru postul francez BFMTV ca printre cauzele prabusirii Airbusului se numara: o explozie, incendiu sau o pasare care s-a lovit de aeronava. “Ceva s-a intamplat si a facut ca avionul sa coboare foarte repede de la altitudinea de croziera de 9000 – 10.000 metri” a declarat acesta.

UPDATE: Asa arata zona in care s-a prabusit avionul

zona

UPDATE: MAE a instituit un regim de urgenta in Spania, Franta si Germania pentru a afla daca in avionul prabusit erau romani

UPDATE:  Ministrul de interne francez a anuntat ca au fost vazute din elicopter ramasitele avionului. Secretarul de stat pentru Transporturi Alain Vidalies a declarat la postul de radio Europe 1 ca din informatiile pe care le detine nu exista niciun supravietuitor, dar carcasa aeronavei este aproape intreaga.

James Andre, reprezentantul autoritatii pentru aviatia civila (DGAC) au declarat ca nu au existat conditii climatice care sa explica accidentul si ca “nu a fost niciun apel de urgenta, doar ca avionul a disparut de pe radare. S-au intrerupt comunicatiile cu cabina”, relateaza France 24.

UPDATE: Trei detasamente de pompieri, fiecare format din 80 de persoane, se indreapta spre locul accidentului. La fata locului se afla deja trei echipe ale jandarmeriei mobile, totalizand peste 200 de oameni, scrie Le Monde. Avionul s-a prabusit in masivul Estrop, anunta Le Figaro.  Avionul a pierdut semnalul cand se afla la 3200 metri altitudine iar conditiile meteo in zona erau “calme”.

https://youtu.be/BFwedk4dBCc

UPDATE: Sindicatul controlorilor aerieni din Franta (SNCTA) a anuntat ca si-a anulat greva programata pentru azi, conform unei postari pe Twitter a secretarului general al sindicatului, Roger Rousseau.

UPDATE: Atat Airbus, cat si guvernul francez, au anuntat formarea unor celule de criza. Intre timp, Actiunile Airbus (producatorul aeronavei) si Lufthansa (compania care detine Germanwings), s-au prabusit la bursa, scrie Le Figaro

UPDATE: Seful jandarmeriei locale, contactat de “Les Echos”, a afirmat ca avionul s-a prabusit la o altitudine de 1.500 de metri. Potrivut oficialului, vizibilitatea in zona era foarte buna si la sol nu ar fi victime, aeronava prabusindu-se intr-o zona nelocuita. 150 de jandarmi ar fi fost mobilizati.

Sursă: www.stirileprotv.ro

………………………………

UPDATE: Zona este greu accesibilă, cu teren accidentat, şi doar elicopterele pot ajunge la locul în care s-a prăbuşit avionul, a povestit un rezident din Prads-Haute-Bléone, sudul Franţei, potrivit FranceTV.

UPDATE: Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, se îndreaptă spre locul în care aeronava s-a prăbuşit. Resturile avionului au fost gasite în apropierea oraşului mic Barcelonnette, o comună din Alpes-de-Haute-Provence, la aproximativ 100 km (65 mile) nord de oraşul Nisa, de pe Riviera Franceză, potrivit RussiaToday. Majoritatea pasagerilor erau de origine germană.

Loading the player…

……………………………….

UPDATE:  Preşedintele Franţei, Francois Hollande a declarat imediat după ce s-a aflat despre avionul prăbuşit în Sudul Franţei, că potrivit informaţiilor pe care le are la momentul de faţă “NU mai sunt supravieţuitori în urma tragediei aviatice. Franţa este în doliu”.

……………………………….

UPDATE: Controlul de trafic aerian german confirmă prăbuşirea avionului în Alpii Francezi. O coloana de echipaje de intervenţie se îndreaptă spre locul accidentului.

Contactul cu zborul Germanwings s-a pierdut la ora 10.39, ora Franţei, la altitudinea de 2,07 kilometri.

https://youtu.be/Fegx2sPNVnY

Avionul s-a prăbuşit în regiunea Digne, Upper Bléone, din sudul Franţei. Avionul aparţine companiei low-cost Germanwings, deţinută de Lufthansa.

Capture

Piloţii companiei Lufthansa au organizat săptămâna trecută o grevă generală.

Prăbuşirea avionului Airbus A320 în Alpii Fancezi a fost confirmată de Directoratul General al Aviaţiei Civile (DGCA), potrivit RussiaToday.

“Am luat recent la cunoştinţă despre mai multe rapoarte media care speculează un incident despre care nu avem încă informaţii confirmate”, se arată într-un comunicat Germanwings.

Citeste mai mult pe RTV.NET

……………………………………..

Un avion de pasageri al companiei Germanwings s-a prăbuşit în Franţa. Este vorba despre o cursă Spania-Germania. Aeronava, un Airbus A320, avea 150 de pasageri la bord. Bilanţul victimelor este necunoscut. 

Accidentul aviatic din Alpii francezi a fost confirmat Directoratul General al Aviaţiei Civile (DGCA).

un-avion-cu-142-de-pasageri-la-bord-s-a-prabusit-in-sudul-frantei-300515

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET