News

Avion cu 21 de oameni la bord, prăbușit în SUA. Pasagerii s-au salvat în mod miraculos: ”Am fost uimiți”. Video

Un avion cu 21 de persoane la bord s-a prăbușit în SUA, la scurt timp după decolare. Din fericire, toate persoanele aflate în aeronavă au reușit să se salveze în mod miraculos.
20.10.2021 | 17:17
Avion cu 21 de oameni la bord prabusit in SUA Pasagerii sau salvat in mod miraculos Am fost uimiti Video
ADVERTISEMENT

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la scurt timp după decolare. Incidentul aviatic a avut loc marți dimineață în Texas și s-a încheiat cu bine pentru toți pasagerii aflați la bord.

Înainte de aeronava să fie cuprinsă de flăcări puternice, cei 21 de oameni care se aflau în ea, printre care 18 pasageri și 3 membri ai echipajului, au reușit să se auto-evacueze.

ADVERTISEMENT

Avion cu 21 de pasageri, prăbușit în SUA, la scurt timp după decolare. Cum s-au salvat cei aflați la bord

Avionul, un model McDonnell Douglas MD-87 a decolat în jurul orei locale 10.30 de pe Aeroportul Executiv din Houston, Brookshire, cu destinația Boston, au spus oficialii americani.

Imediat după ce s-a desprins de pistă, acesta a fost cuprins de flăcări puternice. Imaginile apărute pe site-urile de sociabilizare arată un incendiu puternic la nordul aeronavei, iar la final aceasta este mistuită aproape în totalitate.

ADVERTISEMENT

Ca prin minune, toți cei aflați la bord în momentul decolării s-au salvat, notează APNews.

”Toată lumea a ieșit din avion în siguranță, iar singurul rănit raportat a fost un pasager care a acuzat dureri de spate”, a scris, pe Facebook, guvernatorul Trey Duhon.

Duhon, care este cel mai înalt oficial care a vorbit despre incident, a declarat presei americane că pasagerii se îndreptau marți seara către o competiție sportivă din Boston, un meci de baseball între Houston Astros și Boston Red Sox.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Tim Gibson, directorul serviciilor locale de urgență, s-a declarat uimit de norocul celor 21 de pasageri. ”Au fost uimiți, foarte uimiți”, a spus acesta.

Cum descriu cei aflați la bord momentul accidentului aviatic

Cheryl McCaskill, o rezidentă din Houston, se afla la bordul avionului în momentul accidentului. Aceasta a declarat pentru presa locală că ”tremura și era șocată” după ce a fugit de lângă avionul cuprins de flăcări.

ADVERTISEMENT

”Când s-a oprit în sfârșit, toată lumea a strigat: ieșiți, ieșiți, ieșiți! Am ieșit prin acea chestie gonflabilă de evacuare și apoi toată lumea a strigat: fugiți de aici”, a spus McCaskill.

Administrația Federală a Aviației și Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA vor investiga evenimentul aviatic de marți.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului din Houston, Keith Holloway, a declarat că o echipă de anchetatori va examina cutia neagră a aeronavei.

ADVERTISEMENT
Tags: