News

Avion cu 28 de pasageri la bord, prăbușit în Rusia. Nu există supraviețuitori. Unde a fost găsită epava. Update

Aeronava a dispărut de pe radar în timp ce se pregătea să aterizeze în condiții de vizibilitate redusă.
06.07.2021 | 23:29
Avion cu 28 de pasageri la bord prabusit in Rusia Nu exista supravietuitori Unde a fost gasita epava Update
ADVERTISEMENT
06-07-2021
20:29

Unde a fost găsită epava avionului

Au găsit bucăți din epava avionului într-o zonă de coastă, în largul Peninsulei Kamceatka. Oficialii locali au declarat că resturile aeronavei erau atât în mare, cât și pe uscat.

06-07-2021
14:53

Toate cele 28 de persoane de la bord și-au pierdut viața, au declarat salvatorii

Se crede că avionul, operat de Kamchatka Aviation Enterprise, s-a izbit de stânci din cauza vizibilității reduse. Nu există supraviețuitori.

O parte a stabilizatorului avionului a fost găsită pe stânci, a informat presa rusă, în timp ce secțiuni ale cozii sale au fost găsite pe rocile din Marea Okhotsk. Alte părți ale epavei au fost găsite plutind în ocean.

Mai mulți oficiali înalți din satul Palana ar fi fost la bordul zborului, inclusiv primarul Olga Mokhireva, 42 de ani, șeful departamentului de mobilizare Alexander Andreikin, și soția sa Olga Andreikina, care conduce departamentul financiar.

Pilot era Dmitri Nikiforov, iar copilotul Alexander Anisimov, de 27 de ani.

O anchetă asupra accidentului este în desfășurare, deoarece inspectorii spun că avionul în vârstă de 39 de ani avea un certificat de navigabilitate și a trecut controalele înainte de zbor când a decolat de pe aeroportul Petropavlovsk-Kamchatsky cu două ore înainte de accident.

Piloții nu raportaseră nicio defecțiune în timpul zborului.

Aleksey Khrabrov, șeful Kamchatka Aviation Enterprise, a confirmat că epava a fost găsită, dar nu a oferit mai multe detalii.

Un avion cu 28 de persoane la bord a dispărut de pe radare în Rusia. Din primele informații, aparatul de zbor ar fi pierdut contactul cu turnul de control în momentul aterizării.

Aeronava se afla pe ruta Petropavlovsk – Palana, undeva în Peninsula Kamchatka. Oficialii din zonă spun că la bord se aflau 22 de pasageri, printre care un copil, și cei 6 membri ai echipajului.

ADVERTISEMENT

Un avion cu 28 de pasageri la bord a dispărut de pe radare în Rusia

Valentina Glazova, o purtătoare de cuvânt a procuraturii locale din domeniul transporturilor, a declarat că ”sunt în derulare eforturile de căutare și salvare”.

”Tot ce se știe în acest moment, ceea ce s-a putut stabili, este că întreaga comunicare cu avionul a fost întreruptă și acesta nu a aterizat”, a declarat Glazova pentru agenția de presă AFP, notează Al Jazeera.

ADVERTISEMENT

Avionul, un model Antonov AN-26, aparținea unei companii numite Kamchatka Aviation Enterprise. Aeronava funcționa din 1982, a informat agenția de știri rusă Tass.

Directorul companiei, Alexei Khabarov, a declarat agenției de știri Interfax că avionul era perfect din punct de vedere tehnic.

ADVERTISEMENT

Primele scenarii înaintate de anchetatori în acest caz

Două elicoptere au fost mobilizate de autorități pentru a căuta aparatul dispărut de pe radare. Momentan, conform sursei citate, sunt luate în calcul două scenarii în legătură cu dispariția aeronavei.

Astfel, conform unuia dintre ele, avionul ar fi putut să se prăbușească. O altă pistă spune că avionul ar fi putut să se izbească de sol lângă o mină de cărbune de lângă Palana.

ADVERTISEMENT

Nu este primul incident aviatic grav petrecut în Rusia. Cel mai recent accident din această țară datează din luna mai a anului 2019. Atunci, un model Suhoi Superjet al companiei naţionale Aeroflot, a luat foc pe pista unui aeroport din Moscova. În accident au murit 41 de persoane.

Cu un an înainte, în 2018, un Antonov AN-148 al Saratov Airlines s-a prăbuşit la scurt timp după decolare lângă Moscova. Un număr total de 71 de persoane şi-au pierdut atunci viaţa. O anchetă a stabilit atunci că la originea accidentului a stat o eroare umană.

În august 2019, un zbor Ural Airlines care transporta peste 230 de persoane a aterizat într-un câmp de porumb din Moscova, după ce un stol de păsări a intrat la motoare, la scurt timp după decolare. Pasagerii au scăpat atunci miraculos cu viață.

ADVERTISEMENT
Tags: