News

Avion cu 309 de pasageri, în flăcări. La bord se aflau mulți bărbați care fugeau de mobilizarea lui Putin

Un avion care transporta 309 de pasageri, inclusiv ”bărbați care evitau mobilizarea pentru războiul lui Putin”, a fost cuprins de flăcări.
05.02.2023 | 17:23
Avion cu 309 de pasageri in flacari La bord se aflau multi barbati care fugeau de mobilizarea lui Putin
Avion în flăcări pe o pistă din Thailanda. Foto: Daily Star
ADVERTISEMENT

Deși nu se cunosc exact cauzele, presa din Rusia vorbește despre modul în care motorul și anvelopele avionului s-au defectat dramatic în timp ce călătorea cu peste 150 km/h, încercând să decoleze.

Avion cuprins de flăcări în Thailanda

În imaginile dramatice se vede cum anvelopele avionului Boeing 767 au explodat și motorul său a fost cuprins de flăcări, în timp ce se afla pe pista din Phuket, Thailanda. Cei 309 de pasageri și 12 membri ai echipajului au reușit să se evacueze.

ADVERTISEMENT

Un raport transmite că avionul era aproape de decolare în momentul în care a avut loc acest incident. Un purtător de cuvânt al Azur Air a transmis că toți pasagerii au primit camere și mâncare în timp ce așteptau zborul de schimb.

Paradoxal, în avion se aflau mulți bărbați care fugiseră în Thailanda din Moscova, dar acum se întorceau în Rusia pentru că au rămas fără bani.

ADVERTISEMENT

Se pare că aceștia erau resemnați cu faptul că nu pot fugi o eternitate de mobilizare și au decis să-și îmbrățișeze soarta, anume să fie trimiși pe front în războiul din Ucraina.

De asemenea la bord ar fi fost multe familii care și-au lăsat bărbații ruși în Thailanda, sperând că vor ajunge la Moscova pentru a face rost de bani și pentru a se întoarce înapoi la ”fugari”.

ADVERTISEMENT

Un oficial de top din spațiul aerian rus i-a asigurat pe cetățeni că zborurile sunt în continuare sigure în ciuda sancțiunilor impuse industriei aeriene a țării.

”Sunt încrezător că zborul nu a devenit mai periculos – și nu are nimic de-a face cu prezența sau absența pieselor de schimb originale”, a declarat șeful Agenției Federale Ruse pentru Transport Aerian, Alexander Neradko, conform Daily Star.

ADVERTISEMENT

Azur Air, fosta Katekavia, este o companie aeriană charter și fostă companie aeriană regională din Rusia. Inițial, avea sediul pe aeroportul Krasnoyarsk Cheremshanka, aeroportul intern care deservește Krasnoyarsk, iar destinațiile sale erau toate în Krasnoyarsk.

ADVERTISEMENT