News

Avion de agrement, prăbușit în Prahova. Pitolul a murit

Un avion de mici dimensiuni, folosit pentru acrobații, s-a prîbușit într-o comună din județul Prahova. Pilotul, singura persoană din aeronavă, a murit.
26.03.2022 | 18:56
Avion de agrement prabusit in Prahova Pitolul a murit
ADVERTISEMENT

Pilotul unui avion de acrobații a pierdut controlul asupra aeronavei sale și s-a prăbușit în comuna Târgșoru Vechi, satul Strejnicu, din județul Prahova, notează Pro TV.

Un pilot cu experiență

După cum au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, accidentul s-a produs în jurul orei 14:50. La bordul aeronavei s-ar fi aflat doar pilotul, un bărbat în vârstă de 55 de ani.

ADVERTISEMENT

Informațiile oferite de Antena 3 arată că la manșa avionului care s-a prăbușit se afla pilotul Dan Ștefănescu. Acesta era recunoscut în comunitatea piloților acrobați din România pentru experiența și îndemânarea sa.

Abilitățile sale la manșa avionului au fost recunoscute și la nivel internațional. Astfel, în luna septembrie 2021, pilotul a câștigat, alături de echipa României, argintul la campionatul european de acrobații cu avionul.

ADVERTISEMENT

Avionul cu care s-a prăbușit pilotul era un Sukhoi SU-31. Această aeronavă are un singur motor și a fost proiectat pentru a face față manevrelor periculoase din timpul acrobațiilor.

În plus, trebuie precizat că acest model este folosit de piloți din întreaga lume. Aceștia apreciază puterea oferită de motorul avionului, dar și modul în care permite realizarea diferitelor manevre.

ADVERTISEMENT

Pilotul și-a pierdut viața

După cum au transmis reprezentanții ISU Prahova, pilotul și-a pierdut viața în urma accidentului. La fața locului au fost trimise două ambulanțe SMURD, una din acestea având echipamentul necesar pentru îngrijirile medicale de terapie intensivă.

În plus, după cum mai transmit cei care au ajuns în zona în care s-a produs accidentul, acolo a sosit și un elicopter al SMURD.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după producerea accidentului, au apărut și primele imagini de la fața locului. După cum se poate vedea, avionul a fost distrus complet, iar bucăți din fuzelaj se află în jurul său.

În acest caz urmează ca autoritățile să demareze o anchetă care să stabilească modul în care s-a petrecut accidentul. Speculațiile din jurul acestui incident sunt alimentate și de faptul că pilotul avea o vastă experiență. În plus, condițiile de zbor păreau a fi cât se poate de bune.

O analiză a informațiilor din cutia neagră a avionului ar putea oferi mai multe detalii despre circumstanțele în care a avut loc accidentul.

ADVERTISEMENT