Stiri de ultima ora

Video. Avion de luptă rusesc, doborât de rebelii din Siria

Un avion de luptă rusesc de tip Sukhoi 25 a fost doborât într-o zonă controlată de rebeli, în zona Idlib din nordul Siriei.
03.02.2018 | 19:20
Video. Avion de luptă rusesc, doborât de rebelii din Siria
ADVERTISEMENT

Mai multe clipuri care circulă pe reţelele de socializare au surprins momentul în care avionul rus este lovit de o rachetă a rebelilor. Suhoiul a picat între localităţile Maarat al Numan şi Saraqueb, potrivit organizaţiei independente Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). VEZI VIDEO MAI JOS

Regiunea Idlib este controlată de facţiuni insurgente rebele. Chiar dacă situaţia se mai calmase în ultima perioadă, guvernul sirian a reluat ofensiva din 25 decembrie 2017 cu sprijin aerian din partea Rusiei.

ADVERTISEMENT

Războiul civil din Siria intră în al optulea an

Pilotul a reuşit să se catapulteze şi a fost capturat viu. Deocamdată, informaţia nu a fost comentată de autorităţile ruse. OSDO a mai informat că avioane militare şi elicoptere au lansat sâmbătă 50 de atacuri aeriene asupra Idlib.

Războiul civil din Siria a început în primăvara lui 2011 între forţele guvernamentale conduse de Bashar al-Assad şi opozanţii săi politici. Conflictul a degenerat, a creat premizele pentru apariţia organizaţiei teroriste Statul Islamic, criza refugiaţilor dar şi aproape 500.000 de victime. 

ADVERTISEMENT

 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri