News

Avion de mici dimensiuni, prăbușit în pădurea Buhoci, din Bacău. Elicopterul SMURD a abandonat căutarea aeronavei / Update

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, luni, într-o pădure din Bacău, din comuna Buhoci. Pompierii au fost chemați să intervină la fața locului de urgență.
28.03.2022 | 20:20
Avion de mici dimensiuni prabusit in padurea Buhoci din Bacau Elicopterul SMURD a abandonat cautarea aeronavei  Update
Avion de mici dimensiuni, prăbușit în pădurea din comuna Buhoci, județul Bacău. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT
28-03-2022
18:27

Elicopterul SMURD trimis în căutarea avionului revine la bază

Coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarată că a fost luată decizia ca elicopterul trimis în căutarea aparatului de zbor să abandoneze misiunea şi să revină la bază.

Aceasta a spus că, din cauza întunericului, nu se mai poate efectua căutarea aeriană cu elicopterul.

Poliţiştii şi pompierii continuă căutările la sol.

28-03-2022
17:25

Pompierii nu au găsit încă aeronava prăbușită lângă comuna Buhoci, din județul Bacău. Cercetările continuă

Pompierii au ajuns la locul unde s-a sesizat accidentul aviatic, de către lucrătorii Romatsa. Au căutat aeronava, însă nu i-au dat de urmă, informează presa locală, bacau.net

De altfel, MApN a transmis că nu este vorba despre un avion militar, ci unul de agrement. Cercetările continuă.

28-03-2022
16:13

Reacția IPJ Bacău. Cum s-a sesizat prăbușirea aeronavei de mici dimensiuni

IPJ Bacău transmite că prăbușirea aeronavei de mici dimensiuni a fost sesizată la 112 de către Romatsa, după ce lucrătorii companiei au primit un mesaj alertă de pe costumul unui pilot de avion ultraușor.

Accidentul aviatic a avut loc, de fapt, într-o zonă împădurită, la limita comunelor Buhoci și Ungureni, din județul Bacău.

”În urmă cu circa 30 minute, pompierii băcăuani au fost anunţaţi de Romatsa cu privire la faptul că s-a primit un mesaj de alertă de pe costumul unui pilot de avion ultrauşor, într-o zonă împădurită de la limita comunelor Buhoci şi Ungureni”, a precizat IPJ Bacău.

Un accident aviatic s-a produs, luni seară, în pădurea din comuna Buhoci, județul Bacău. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zonă.

Pompierii se deplasează către pădurea din comuna Buhoci, județul Bacău, pentru identificarea aeronavei prăbușite

Incidentul a fost sesizat de către compania Romatsa la 112. Pompierii intervin la fața locului cu mai multe autospeciale. Nu se cunosc, momentan, date despre pilot sau despre eventuale victime.

ADVERTISEMENT

”Pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în pădurea din zona localității Buhoci în urma unui apel care anunță un posibil accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni.

Spre locul indicat se deplasează 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 1 autospecială de descarcerare și 1 SMURD. Misiunea este în dinamică.”, a informat ISU.

ADVERTISEMENT

Reacția prefectului județului Bacău. Intervine și un elicopter SMURD. Avionul nu ar fi unul de agrement și nu militar

Leonard Bulai, prefectul județului Bacău, a transmis că un elicopter SMURD s-a alăturat misiunii, iar că avionul prăbușit nu era unul militar, ci mai degrabă unul de agrement. Apelul la 112 ar fi fost dat de lucrătorii Romatsa.

Deși nu se cunosc informații nici despre cauza accidentului aviatic, se ia în calcul vremea nefavorabilă. Echipajele ISU fac eforturi să ajungă în zona împădurită din Buhoci.

ADVERTISEMENT

”Căutătorilor li s-a alăturat și un elicopter SMURD. Semnalul a fost transmis de lucrătorii Romatsa. Nu am primit informații legate de indentificara sitului.

În Bacău avem aeroport, nu pot să vă spun despre ce zbor era vorba. Posibil să fie unul de agrement. Vremea ar fi de vină. Este vorba despre o zonă de coline, împădurită. În zona împădurită nu sunt case. Nu s-au transmis date despre victime. 

ADVERTISEMENT

ISU mi-a comunicat că pompierii sunt prin apropiere de pădure”, a declarat prefectul județului Bacău, la Digi 24.

Un eveniment similar a avut loc sâmbătă, când o aeronavă de acrobație s-a prăbușit în comuna Târgşoru Vechi, din județul Prahova. Pilotul, singura persoană aflată la bord, a murit.

ADVERTISEMENT