News

Avion prăbușit în Bolivia. Patru spanioli care urmau să fie repatriați, printre morți

03.05.2020 | 10:19
Avion prabusit in Bolivia Patru spanioli care urmau sa fie repatriati printre morti
Avion prăbușit în Bolivia. Patru spanioli care urmau să fie repatriați, printre morți. Sursa foto: fighterjetsworld.com
ADVERTISEMENT

Un avion s-a prăbușit sâmbătă în Bolivia. Tragedia aviatică s-a soldat cu mai multe victime, printre care și patru spanioli aflați în curs de repatriere din cauza pandemiei de coronavirus.

Avion prăbușit în Bolivia. Patru spanioli care urmau să fie repatriați, printre morți

Un număr de șase persoane și-au găsit sfârșitul sâmbătă, în nord-estul Boliviei, la bordul unui avion de mici dimensiuni aflat într-o misiune umanitară.

ADVERTISEMENT

Din rândul victimelor fac parte și patru spanioli care urmau să fie repatriați în timp ce frontierele sunt închise din cauza pandemiei de COVID-19.

Aeronava urma să se deplaseze de la Trinidad spre oraşul Santa Cruz, în centrul Boliviei, unde cei patru pasageri care au murit, trei spanioli şi o femeie boliviană având dublă cetăţenie spaniolă, intenţionau să plece cu un zbor umanitar spre Spania, au declarat surse militare, conform NY Times.

ADVERTISEMENT

“În timp ce efectua o operaţiune de ajutor umanitar, avionul a suferit un accident când transporta cetăţeni spanioli pentru repatrierea lor”, a informat aviaţia militară într-un comunicat.

Pe lângă cetățenii spanioli, și-au mai pierdut viața și cei doi piloți bolivieni aflați la manșa avionului.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs la scurt timp după decolarea aeronavei militare, tip Beechcraft Baron B-55, de pe aeroportul din Trinidad, într-un loc numit Laguna Suarez, la 10 kilometri de oraş.

Sub 1.500 de infectări de coronavirus în Bolivia

Avionul prăbușit sâmbătă în Bolivia efectua transportul unui ajutor alimentar umanitar, precum şi teste la coronavirus care urmau să fie analizate într-un laborator din Santa Cruz.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, în Bolivia au fost raportate 1.470 de cazuri de infectare cu COVID-19. Alte 71 de persoane infectate și-au pierdut viața de la startul pandemiei.

ADVERTISEMENT