Avion prăbuşit în Canalul Mînecii. Autorităţile au început căutările

Gărzile de coastă britanice desfăşoară, de-a lungul Canalului Mânecii, o operaţiune de căutare a unui avion uşor, despre care se presupune că s-a prăbuşit în mare, scrie The Mirror.

Se presupune că avionul s-a prăbuşit în mare, în largul plajei Winchelsea, la ora locală 17.30. Martori au povestit că au văzut avionul sărind de mai multe ori deasupra apei înainte de a se răsturna. Potrivit unor informaţii, la bordul aeronavei se afla doar pilotul.

Fragmente de fuselaj, despre care se presupune că aparţin acestei aeronave, au fost găsite pe plaja Winchelsea, potrivit poliţiei din comitatul englez Sussex.

Un alt incident aviatic s-a petrecut, sâmbătă, în Franţa. O aeronavă a companiei Air Algerie, care efectua un zbor din Alger la Marseilla, a emis un mesaj de urgenţă, apoi a dispărut de pe radar. Potrivit Mirror, aeronava Boeing 737-600 a decolat din Alger şi ar fi trebuit să ajungă în Franţa, însă a emis un apel de urgenţă la scurt timp. Radarele de zbor a înregistrat aeronava în timp ce se întorcea din drum însă la scurt timp a dispărut de pe monitoare.

Avionul avea 123 de locuri, însă nu se ştie deocamdată câte erau ocupate. În final, presa locală, citând un oficial, anunţă că aeronava a aterizat în siguranţă.

sursa: libertatea.ro