News

Avion prăbușit în sudul Rusiei, în condiții misterioase. Șase oameni au fost răniți când aeronava a explodat

Un accident misterios s-a produs în sudul Rusiei. Șase oameni au fost răniți după explozia aeronavei, printre care un pompier.
14.09.2022 | 21:26
Avion prabusit in sudul Rusiei in conditii misterioase Sase oameni au fost raniti cand aeronava a explodat
Avion prăbușit în sudul Rusiei. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Avionul necunoscut a căzut în districtul turkmen al teritoriului Stavropol, din sudul Rusiei și a explodat atunci când era examinat de pompieri.

Un avion a s-a prăbușit în sudul Rusiei

Informația a a fost transmisă de serviciul de presă al serviciului de pompieri și salvare de urgență din regiune (PASS SK). Unul dintre pompieri se află în stare gravă la spital, în timp ce restul răniților sunt în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

”Pompierii care au ajuns la fața locului au efectuat recunoașterea incendiului. În acel moment, a avut loc o explozie. Un angajat al departamentului de pompieri a fost rănit în explozie și a fost spitalizat. El a suferit răni de la braț și picior, precum și o arsură la față”, e precizat în comunicat.

Ministerul situațiilor de urgență din regiune susține că avionul era, de fapt, o dronă. “Experții își dau seama ce fel de aeronavă s-a prăbușit și din ce motive”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat 16 persoane și echipamente pentru stingere a focului, șase dintre acestea fiind rănite în urma exploziei.

Nu doar în Rusia se prăbușesc drone. În România, în luna iulie, o dronă performantă americană MQ-9 Reaper se prăbușea în apropiere de Câmpia Turzii.

ADVERTISEMENT

Ministrul apărării Vasile Dîncu anunța în acel moment că nu au existat victime, iar americanii s-au deplasat la fața locului pentru a investiga situația.

”Drona MQ 9 Reaper a fost folosită în scop defensiv. Era o misiune de antrenament. A căzut pe câmp. Ne antrenăm și noi și americanii cu aceste drone. Noi, România, nu avem în dotare astfel de drone”, a explicat Dîncu.

ADVERTISEMENT

România nu deține astfel de drone performante, însă colaborează cu americanii staționați pe teritoriul țării noastre, atunci când situația cere ca o astfel de dronă să fie trimisă în aer.

Potrivit ministrului Dîncu, România ar putea produce drone în viitor și va fi luată în considerare inclusiv achiziția de drone M9-Reaper de la americani.

ADVERTISEMENT