ADVERTISEMENT
News

Avion prăbușit în Ucraina! Bilanțul victimelor a ajuns la 26. Au fost găsite cutiile negre 

Autor: Alexandru Năstase | 26.09.2020 | 16:19
Avion prăbușit în Ucraina! Bilanțul victimelor a ajuns la 26. Au fost găsite cutiile negre 
În avion se aflau mai mulți studenți la aviație. Sursa foto - captură twitter

Un avion s-a prăbușit în Ucraina! La bordul lui se aflau 27 de persoane – şapte membri ai echipajului şi 20 de studenţi la Universitatea Naţională ucraineană de Aviaţie de la Harkov.

ADVERTISEMENT

Doi studenţi au supravieţuit inițial catastrofei. Din păcate, unul dintre ei, care se afla într-o ”stare extrem de gravă”, a murit conform Ministerul Sănătăţii.

Al doilea rănit a suferit o comoţie cerebrală, însă viaţa nu îi este în pericol, a anunţat clinica care-l îngrijeşte și unde a fost adus de urgență.

ADVERTISEMENT

Tragedie aviatică în Ucraina!

Cutiile negre ale avionului militar au fost găsite, a anunţat ministrul ucrainean al apărării Andrii Taran. ”Ucraina a pierdut 26 dintre fiii săi”, a anunţat pe Facebook, preşedintele Volodimir Zelenski, care a decretat o zi de doliu naţional.

Avionul, un Antonov-26, s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament, la doi kilometri de aeroportul militar Ciuguiv, în apropiere de Harkov.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor informaţii preliminare, comandantul echipajului care pilota aeronava a semnalat o pană la unul dintre motoare cu şapte minute înainte de prăbuşire şi a cerut să aterizeze de urgenţă, au anunţat, într-un comunicat Serviciile Ucrainene de Securitate (SBU).

Studenţii nu erau implicaţi în pilotarea avionului, subliniază SBU. Ministrul Apărării Andrii Taran a anunţat că ”avionul a atins solul cu aripa”, potrivit unui comunicat al ministerului.

ADVERTISEMENT

Aeronava a fost construită în 1977, însă putea să efectueze în continuare zboruri timp de trei ani, în urma unor renovări, a dat asigurări ministrul.

Oraşul Ciuguiv, cu 30.000 de locuitori, se află la aproximativ 30 de kilometri sud-est de Harkov şi la 100 de kilometri vest de linia frontului, care desparte teritoriile aflate sub controlul Guvernului ucrainean de cele aflate sub controlul separatiştilor proruşi.

ADVERTISEMENT

Avionul de transport uşor tip An-26 a fost conceput în Ucraina, în epoca sovietică. Aeronava are o lungime de 26 de metri şi poate zbura cu o vizteză de croazieră de 440 de kilometri pe oră. Mai multe avioane militare s-au prăbușit în Ucraina în timpul unor zboruri de antrenament, în ultimii ani.
 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!