Fotbal international

Condițiile neștiute puse de Kylian Mbappe când s-a transferat la PSG! Ce a cerut francezul să plece de la AS Monaco

07.11.2018 | 11:54

Kylian Mbape a fost la un pas să nu mai ajungă la PSG din cauza condițiilor puse. Fotbalistul a vrut avion privat și salariu mai mare ca al lui Neymar ca să joace pe Parc des Princes. Detaliile transferului de la AS Monaco la PSG au ieșit la iveală datorită dezvăluirilor celor de la Der Spiegel care au publicat un nou episod din Football Leaks. Documentele au scos la lumină lucruri uluitoare.

Din documentele publicației germane rezultă că Real Madrid a dat mai mulți bani pentru transferul lui Kylian Mbappe. Florentino Perez a pus pe masă suma de 214 milioane de euro pentru a-l aduce pe starul francez pe Santiago Bernabeu. Un personaj cheie în negocieri și de care nu s-a știut pe parcursul acestora a fost agentul lui Cristiano Ronaldo și Jose Mourinho, Jorge Mendes, care apare în documete ca beneficiar a 5% din suma de transfer a lui Kylian Mbappe de la AS Monaco la PSG, adică 9 milioane de euro. Inițial s-a știut că Mbappe ar fi avut un singur impresar și anume familia sa.

Familia lui Mbappe nu a vrut ca fotbalistul să ajungă la Real Madrid. Jorge Mendes a luat comision 9 milioane de euro, deși nu era impresarul lui Mbappe

Kylian Mbappe a negociat dur transferul de la AS Monaco. Fotbalistul a pus niște clauze considerate aberante de cei de la PSG. Mbappe a vrut 50 de ore de zbor cu avion privat suportate de către club, dar și cel mai mare salariu din echipă a doua zi după ce ar câștiga Balonul de Aur. Cum Neymar avea un salariu de 30 de milioane de euro pe sezon, cererea lui Mbappe a fost refuzată de cei de la PSG. La fel și cea cu avionul privat. În schimb francezului i-a fost acceptată alta: 30.000 de euro lunar pentru chiria prietenei sale și a personalului (un servitor și un șofer).

Kylian Mbappe și transferul său controversat la PSG

Cei de la Der Spiegel au informații că banii pentru transferul definitiv al lui Kylian Mbappe la PSG nu au ajuns la clubul AS Monaco, ci direct la patronul clubului. Este vorba de miliardarul rus Dmitry Rybolovlev, omul care înaintea partidei AS Monaco – Club Brugge 0-4 a fost reținut de poliția franceză. Miliardarul ar fi băgat în buzunarele proprii suma de 124 de milioane cu care s-a definitivat trecerea lui Mbappe la PSG. Prima tranșă de 77 de milioane de euro ar fi fost deja virată pe 30 iulie ]n conturile miliardarului și nu al clubului.

  • 9,3 milioane de euro este salariul lui Kylian Mbappe în acest sezon, conform publicației Der Spiegel