News

Avionul groazei. Sute de pasageri băgați în carantină după ce s-au întors din Grecia

31.08.2020 | 22:06
Avionul groazei Sute de pasageri bagati in carantina dupa ce sau intors din Grecia
ADVERTISEMENT

Situație scandaloasă în Marea Britanie, unde un adevărat avion al groazei a adus turiști infectați cu Covid-19 dintr-o insulă din Grecia. Sute de pasageri ai avionului au fost obligați să intre în carantină la câteva zile de la aterizare, după ce s-a aflat că la bordul aeronavei erau cel puțin 16 persoane infectate cu Covid-19.

Avionul groazei cu pasageri infectați cu Covid-19

Unul dintre pasagerii avionului care a zburat între insula grecească Zante și orașul galez Cardiff a izbucnit în presă și a spus că la bord erau 16 bolnavi de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Mai mult, membrii echipajului ar fi dat dovadă de neprofesionalism și nu ar fi reacționat deloc atunci când unii dintre pasagerii suspectați de Covid-19 și-ar fi dat jos măștile sau le-au purtat necorespunzător.

De asemenea, alți pasageri s-ar fi ridicat de pe locurile lor în timpul zborului și s-ar fi plimbat printre alte persoane, deși acest lucru era interzis de regulile sanitare de oprirea răspândirii cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Avionul a aterizat la Cardiff acum o săptămână, iar de atunci alți 30 de pasageri, în afara celor 16, au fost confirmați cu Covid-19, iar autoritățile le-au cerut tuturor celor aproape 200 de pasageri și membri ai echipajului dar și familiilor lor se de izoleze.

În urma acestui incident, autoritățile britanice au pus insulele Zante și Zakynthos pe lista teritoriilor în care nu este recomandat să plece turiștii britanici.

ADVERTISEMENT

Focar de coronavirus în Grecia

Zeci de britanici care au revenit din vacanțe din Grecia, în ultimele săptămâni s-au îmbolnăvit de Covid-19. Numai săptămâna trecută, 11 adolescenți din Plymouth au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus după ce au revenit dintr-un sejur în Zante.

În momentul de față, rata de infectare din Grecia este de 13,7 la suta de mii de persoane în ultimele șapte zile. Astfel, în urma acestei statistici, guvernul de la Londra a decis plasarea în carantină a turiștilor care au fost în statul elen.

ADVERTISEMENT

Totuși, ieri nu a fost semnalat nici un deces din cauza Covid-19 în Țara Galilor, deși au fost oficial înregistrate 56 de cazuri nou. A fost a treia zi consecutivă în care nici în Țara Galilor, nici în Irlanda de Nord nu au fost semnalate decese din cauza noului coronavirus.

ADVERTISEMENT