News

Video ŞOC! Avocatul lui Gheorghe Dincă îl dă de gol pe polițistul cu care a cerut să discute criminalul: “A cerut să fie singur cu el. Apoi şi-a schimbat declaraţia şi a recunoscut crimele”

04.08.2019 | 22:29
Video SOC Avocatul lui Gheorghe Dinca il da de gol pe politistul cu care a cerut sa discute criminalul A cerut sa fie singur cu el Apoi sia schimbat declaratia si a recunoscut crimele

Cazul crimelor de la Caracal, unde două tinere de 15, respectiv 18 ani au fost sechestrate, violate și ucise de un fost mecanic auto este departe de a se fi încheiat, mai ales că foarte multe întrebări nu și-au aflat încă răspunsurile. Bogdan Alexandru, fostul avocat al ucigașului Gheorghe Dincă, rupe tăcerea și vine cu dezvăluiri incredibile, pentru a desluși întregul mister.

Video ŞOC! Avocatul lui Gheorghe Dincă îl dă de gol pe polițistul cu care a cerut să discute criminalul: “A cerut să fie singur cu el. Apoi şi-a schimbat declaraţia şi a recunoscut crimele”

Într-un interviu acordat postului de televiziune România TV, omul desemnat din oficiu pentru a se de apărarea monstrului din Caracal în perioada în care dosarul a fost instrumentat de procurorii DIICOT Craiova, a povestit discuțiile cu Gheorghe Dincă. Redăm declarația avocatului pentru sursa amintită în care povestește cum a început Gheorghe Dincă să își mărturisească crimele, doar după ce s-a întâlnit cu un polițist:

“A mărturisit prima dată în timpul percheziţiei, din data de 28, duminică 28 iulie, în mod surprinzător pentru toată lumea, inclusiv pentru mine ca avocat al dânsului, în condiţiile în care timp de două zile purtasem discuţii, unele legate chiar de probele din dosar, unde îi explicasem ce probe sunt în sensul acuzării şi că trebuie foarte bine să se gândească şi să spună adevărul. În mod surprinzător, în timpul percheziţiei din data de 28 iulie, sunt anunţat de anchetatori că dânsul doreşte să-şi recuonască faptele şi să mergem să asistăm la această recunoaştere.

“Acel polițist a discutat inclusiv cu soția inculpatului”

M-a surprins pentru faptul că purtasem o discuţie destul de amplă pe această temă atât în ziua de 27 sâmbătă, cât şi 28, şi poziţia lui a fost constantă, în sensul că nu cunoaşte cine sunt aceste fete, şi chiar la un moment dat, făcându-se … erau insistenţe din partea anchetatorilor să recunoască pentru că în opinia lor era vinovat şi trebuia să spună adevărul, chiar s-a enervat la un moment dat … că prea se insista să recunoască fapta şi el mergea pe nerecunoaştere. Deci în raport cu această situaţie, evident că nu puteai să te gândeşti că în curând vei avea o recunoaştere din partea inculpatului. (…)

A cerut să stea de vorbă cu un poliţist şi să fie singur cu acest poliţist. Sper să nu mă înşel, dar pe acel domn poliţist eu nu l-am văzut în grupul poliţiştilor de la Dolj, ci l-am văzut doar la faţa locului acolo. Presupun că e un poliţist de la Olt. A rămas singur cu acel poliţist, chiar mi-a solicitat să rămână singur cu acel poliţist. Au stat de vorbă aproximativ o oră sau mai bine. După acest episod, a recunoscut imediat, e vorba despre minute. Deeci după ce s-a încheiat discuţia… Vă mărturisesc sincer că pe acel domn poliţist l-am văzut discutând şi cu o zi înainte, în timpul percheziţiilor cu inculpatul, fapt pentru care, şi a doua zi, dânsul a solicitat să discute cu dânsul şi a discutat inclusiv cu soţia inculpatului acest poliţist“, a explicat primul avocat al lui Gheorghe Dincă pentru România TV.

Bogdan Alexandru a anunțat că Gheorghe Dincă a recunoscut faptele

De altfel, avocatul din Craiova a fost cel care a anunțat în urmă cu o săptămână că Dincă, la vremea respectică suspect în acest caz care a șocat și revoltat în egală măsură opinia publică din țara noastră, și-a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Da, este adevărat. A recunoscut că le-a omorât pe amândouă. Sunt două fapte de omor. A oferit niște explicații. Acum sunt din punctul dânsului de vedere, au venit aici pentru a întreține relații sexuale, au fost discuții mai aprinse și în urma acelor discuții le-a lovit și în urma loviturilor s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Din declarațiile dânsului au venit de bună voie”, a declarat Bogdan Alexandru. Odată cu preluarea dosarului de către DIICOT-Structura Cetrală în cursul zilei de joi, 1 august, Ghoerghe Dincă a apelat la serviciile unui alt avocat desemnat din oficiu, în persoana lui Cristian Lascoschi.

Câți bani încasează avocații din oficiu

În ceea ce privește onorariul unui avocat desemnat din oficiu, conform procedurii, acesta primește suma minimă de 300 de lei. Pentru cazurile de ordin penal, cum este cel de la Caracal, apărătorul încasează ceva mai mulți bani, 800 de lei, având posibilitatea de a face cerere de suplinire a acestei sume, iar dacă cererea îi va fi acceptată, va putea primi cel mult dublu.

În cazul unei urmăriri penale, onorariul este, conform protocolului, de 1.254 de lei. Suma este impozabilă. La final se ajunge la 800 de lei. Este această sumă pentru că se acordă un spor de noapte de 100%. În cazul în care voi reprezenta clientul în instanţă, pe toată perioada procesului, care poate dura câteva luni sau câţiva ani, suma este la jumătatea celei pentru urmărirea penală. Cei 600 de lei se vor da pentru întreaga perioadă şi sunt impozitaţi”, a declarat, avocatul Bogdan Alexandru.