Sport

Avocații FCSB, lovitură de măciucă pentru CSA după hotărârea ÎCCJ: ”Suntem entitatea continuatoare a clubului Steaua București”. Update

Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis spre rejudecare procesul pentru palmaresul Stelei. Avozații FCSB spun că decizia este un real succes pentru clubul lui Gigi Becali.
28.03.2023 | 19:47
Avocatii FCSB lovitura de maciuca pentru CSA dupa hotararea ICCJ Suntem entitatea continuatoare a clubului Steaua Bucuresti Update
Avocații FCSB, lovitură de măciucă pentru CSA Steaua.
ADVERTISEMENT
28-03-2023
16:49

Avocații FCSB aplaudă hotărârea ÎCCJ

Dan Idița, unul dintre avocații FCSB-ului, a intervenit pentru a explica importanța deciziei instanței pentru echipa lui Gigi Becali: „În momentul de față se judecă cine are dreptul asupra palmaresului istoric al clubului Steaua București. Ambele entități au formulat cereri ce au fost conexate în fața Tribunalului București.

În momentul de față nu cunoaștem motivarea ICCJ, așteptăm această motivare. Recursul nostru a fost admis și putem intui ce a avut în vedere ICCJ. Voi face un scurt istoric. Cauza s-a judecat în fața Tribunalului București, iar palmaresul a fost atribuit Tribunalului București.

Noi am făcut recurs. 1947-1998 a fost atribuit CSA Steaua, 2003 până în prezent a fost atribuit palmaresul FCSB-ului. Din 1998 până în 2003 instanța nu s-a pronunțat”.

„Susținerea mea a fost că acest palmares, deși nu e definit în doctrina de specialitate, am arătat că dreptul palmaresului se regăsește în ceea ce înseamnă coeficientul UEFA. Și am arătat că atunci cu ocazia desprinderii, noua entitate a continuat activitatea din Liga 1, exact unde rămăsese echipa, deci e continuatoarea.

Odată stabilit faptul că FCSB e continuatoarea Clubului Sportiv al Armatei. Clubul Sportiv al Armatei Steaua a oprit activitatea fotbalistică, nu cum susțin cei de la CSA Steaua că a fost doar suspendată activitatea fotbalistică.

Suntem entitatea continuatoarea clubului Steaua București. Se rejudecă, nu am câștigat tot, dar decizia de astăzi e un al doilea pas înainte. Un prim pas înainte a fost reprezentat de ICCJ, care a dat dreptate Tribunalului București, și anume că FCSB e continuatoarea activității fotbalistice a clubului Steaua București. Acum, din punctul nostru de vedere, avem de rezolvat o problemă de principiu”, a mai spus Dan Idiță, la TV DigiSport.

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat astăzi în cazul procesului dintre CSA Steaua și FCSB referitor la palmares. Magistrații au decis să trimită cazul spre rejudecare la Curtea de Apel.

Avocații FCSB explică decizia ÎCCJ: ”Palmaresul de la înființare, din 1947, este unic și aparține echipei din Liga 1”

În data de 5 iulie 2019, CSA Steaua a câștigat palmaresul echipei de fotbal Steaua din 1947 și până în 2003. FCSB a făcut însă apel împotriva acestei decizii.

ADVERTISEMENT

Iar instanța a împărțit, în iunie 2021, palmaresul. CSA a rămas cu perioada 1947 – 1998. Clubul lui Gigi Becali îl deține pe cel din 2003 și până în prezent. Situația perioadei 1998-2003  este neclară, trofeele obținute atunci nefiind trecute în contul vreunei entități.

Decizia ÎCCJ este considerată un succes de către Virgil Boglea, președintele Asociației ”Salvați Steaua”, într-o declarație pentru FANATIK . În timp ce Gigi Becali s-a limitat în a menționa că este important că s-au admis recursurile și a anunțat o conferință de presă pentru mâine.

ADVERTISEMENT

Adrian Căvescu și Daniel Idita, avocații echipei din Liga 1, au menționat, la ÎCCJ, că verdictul de astăzi este un real succes. Iar palmaresul este la echipa din Liga 1.

”ÎCCJ a decis admiterea recursurilor formulate de FCSB și Asociația Salvați Steaua și rejudecarea cauzei de către Curtea de Apel. Considerăm decizia un real succes.

ADVERTISEMENT

Curtea de Apel nu a lămurit cauza, nu a precizat ce se întâmplă cu palmaresul după 2003. Lucrurile sunt simple. Un club care a avut continuitate deține palmaresul unic. Așadar acesta aparține celui care deține azi clubul.

Decizia este favorabilă FCSB. Ne revedem la rejudecare. Cum s-a întâmplat și în dosarul cu mărcile. Când ÎCCJ a decis rejudecarea și anularea mărcilor celor de la CSA Steaua. 

ADVERTISEMENT

Curtea de Apel a decis că după anul 1998, CSA Steaua nu poate avea nicio pretenție asupra palmaresului. Noua echipă înființată în 2017 nu are niciun izvor comun cu echipa istorică.

Acest lucru va face obiectul rejudecării, deoarece prima decizie nu era foarte clară. Palmaresul de la înființare, din 1947, este unic și aparține echipei din Liga 1”, a spus Adrian Căvescu.

Iar Daniel Idița a completat: ”Noi am câștigat, plecăm cu un avantaj. Curtea de Apel București a stabilit și a rămas faptul că FCSB este continuatoarea activității sportive a echipei Steaua Bucureșit. Nu mai există dubii”.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „ambele echipe marchează” la Sepsi – FCSB

ADVERTISEMENT