News

Avocații lui Alec Baldwin cer anularea procesului împotriva actorului, după incidentul soldat cu moartea Halynei Hutchins

Avocații lui Alec Baldwin cer anularea procesului împotriva actorului, după incidentul petrecut pe platourile de filmare ale westernului “Rust”, soldat cu moartea Halynei Hutchins.
26.01.2022 | 19:05
Avocatii lui Alec Baldwin cer anularea procesului impotriva actorului dupa incidentul soldat cu moartea Halynei Hutchins
ADVERTISEMENT

Avocații lui Alec Baldwin cer anularea procesului privind incidentul de pe platourile de filmare ale westernului “Rust”, soldat cu moartea Halynei Hutchins.

Aceștia au insistat asupra faptului că autorii procesului au recunoscut că actorul nu știa, atunci când a tras cu arma de recuzită, că aceasta era încărcată cu gloanțe reale și nu oarbe.

ADVERTISEMENT

Luni, avocații actorului american au depus în instanță un document prin care se afirmă că împușcătura fatală de acum trei luni este “un accident petrecut la locul de muncă”.

Avocații lui Alec Baldwin cer anularea procesului împotriva actorului

În octombrie 2021, Halyna Hutchins și-a pierdut viața după ce a fost împușcată din greșeală de către Alec Baldwin. Tragedia s-a petrecut pe platourile de filmare ale filmului “Rust”, în orașul Santa Fe din New Mexico.

ADVERTISEMENT

Actorul a susținut că nu știa că pistolul respectiv avea muniție reală. Baldwin a declarat, după incidentul mortal, că a fost informat că în pistolul de recuzită era “rece”, atunci când acesta i-a fost înmânat.

Avocații renumitului actor vor ca procesul împotriva lui să fie anulat, invocând faptul că actorul nu știa că în pistol se aflau gloanțe reale, atunci când a apăsat pe trăgaci.

ADVERTISEMENT

“Este complet ilogic ca reclamantul să admită că acuzatul Alec Baldwin a primit un pistol de recuzită despre care toată lumea, inclusiv reclamantul şi acuzatul Alec Baldwin, se aşteptau să fie inofensiv şi, în acelaşi timp, să susţină că Alec Baldwin a avut un comportament intenţionat atunci când a acţionat în mod accidental trăgaciul unei arme încărcate cu gloanţe reale.”, au declarat avocații lui Alec Baldwin, potrivit publicației Variety.

Scenarista Mamie Mitchell este cea care a intentat, în noiembrie 2021, procesul împotriva lui Baldwin și a producătorilor westernului.

ADVERTISEMENT

Conform publicației menționate mai sus, Mitchell ar fi suferit dureri resimţite la nivelul timpanelor după împuşcătura fatală. Scenarista s-ar fi confruntat și cu tulburări emoționale după moartea Halynei Hutchins.

În documentul depus recent în instanță, avocații lui Baldwin au precizat că “nimic din plângerea acuzatorului nu sugerează că cineva dintre persoanele date în judecată ar fi avut intenţia ca arma de recuzită să fie încărcată cu muniţie reală”.

“Întrucât toate cele trei capete de acuzare ale reclamantei se bazează pe acuzaţii de neglijenţă care au dus la producerea unui accident de muncă, ele ar trebui să fie respinse pentru că soluţionarea lor depinde exclusiv de legea statului New Mexico pentru compensarea angajaţilor.”, au mai menționat avocații actorului în document.

Autoritățile din SUA nu au plasat momentan nicio persoană sub acuzare în urma tragediei. Acestea continuă să caute răspunsuri pentru a explica motivul pentru care au fost aduse gloanțe reale pe platoul de filmare.

Alec Baldwin are probleme de sănătate, în urma șocului suferit în octombrie

În decembrie, soția actorului american a vorbit despre problemele cu care acesta se confruntă după incidentul de pe platourile de filmare.

Faptul că a împușcat-o din greșeală pe Halyna Hutchins, cauzându-i moartea, l-a afectat foarte tare pe Alec Baldwin. Actorul din serialul “30 Rock” ar suferi de PTSD (stres posttraumatic).

Stresul posttraumatic este o afecțiune dezvoltată de persoanele care au trecut printr-o traumă. Pe termen lung, afecțiunea are efecte psihologice și fizice negative.

Soția actorului a explicat că sunt multe persoane care vor să-i facă acestuia rău. Din acest motiv apar tot felul de povești în mediul online.

“De cele mai multe ori, despre noi se creează știri. Soțul meu în acest moment suferă de PTSD în acest moment. Suferă de această afecțiune de foarte mult timp. Sunt oameni care știu acest lucru.

Aceștia vor să-l supere cât mai tare. Să inventeze știri. Dacă faci așa ceva, a doua zi apar alte povești și tot așa. Și în acest fel știrile devin mai citite, mai urmărite și se fac din ce în ce mai mulți bani.

Despre acest lucru este vorba. Am ajuns în punctul în care m-am săturat să tac și să nu spun lucrurilor pe nume.”, a declarat Hilaria, soția lui Alec Baldwin, într-un clip video postat pe pagina ei de socializare.

ADVERTISEMENT