News

Avocatul Adrian Cuculis a spus cine e, de fapt, vinovatul în cazul fetei omorâte de urs: “Ucidere din culpă, ar trebui să vorbim de un proces penal”

Cine este vinovat în cazul fetei omorâte de urs în Bucegi. Avocatul Adrian Cuculis: “Ucidere din culpă, ar trebui să vorbim de un proces penal”.
11.07.2024 | 09:19
Avocatul Adrian Cuculis a spus cine e de fapt vinovatul in cazul fetei omorate de urs Ucidere din culpa ar trebui sa vorbim de un proces penal
Adrian Cuculis, noi detalii despre cazul tinerei ucise de urs Sursa foto. Pixbay/Facebook/ Adrian Cuculis/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Moartea Mariei Diana, fata de 19 ani atacată și ucisă de urs pe traseul montan Jepii Mici din Bucegi, ridică foarte multe semne de întrebare.

Avocatul Adrian Cuculis a spus cine e, de fapt, vinovatul în cazul fetei omorâte de urs

Avocatul Adrian Cuculis intervine în acest caz și spune cum se va desfășura ancheta, dar și cine se face vinovat de moartea fetei de doar 19 ani.

ADVERTISEMENT

„Avem o problemă din punctul ăsta de vedere cu populația de urși. De treaba asta se ocupă fiecare canton, pădurar, zonă forestieră. Aici este o răspundere disciplinară”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, potrivit wowbiz.ro.

Potrivit avocatului,”pădurarul trebuie să verifice, să ancheteze, ministrul care trebuie să dea ordin de executare al urșilor. Deci, este ceva de ordin disciplinar”.

ADVERTISEMENT

Adrian Cuculis a subliniat că ”aceasta este o chestiune pe care o vedem întâmplându-se de ani de zile” și a evidențiat de unde începe problema.

”Sunt organizați pe mai multe sectoare, care sunt împărțite și ele la rândul lor, responsabilul are obligația în cele din urmă să aibă o evidență a numărului populației de urși și să facă o sesizare în sensul acesta.

ADVERTISEMENT

E clar că problema începe de acolo, ulterior se extinde, dacă s-au făcut aceste sesizări către ministru, la Ministerul Mediului.

S-a discutat de mai multe ori problema asta, atunci era ceva sistemic, cronicizat și atunci e clar că problema e de acolo zonală. Însă, să nu uităm faptul că e o problemă generală, a mai spus avocatul.

ADVERTISEMENT

Acesta vorbit și despre despăgubiri, dar și ce ar trebui să facă familia fetei de 19 ani dacă vrea ca cineva să plătească pentru moartea ei.

Avocatul Cuculis a afirmat că sunt luate în calcul despăgubirile atunci când la mijloc este vorba despre un proces penal, iar fapta în sine ar fi un abuz de serviciu și ucidere din culpă.

”Dacă familia dorește să facă ceva, ar trebui să înceapă cu responsabilii de acolo și să sesizeze autoritățile zonale. Repet, urșii se relochează pe bază de ordin de ministru”, a conchis avocatul Adrian Cuculis.

ADVERTISEMENT