News

Avocatul Gheorghe Piperea, acuzații grave la adresa autorităților: ”S-a creat un cadru legislativ favorabil faptelor de corupție”

07.05.2020 | 11:33
Avocatul Gheorghe Piperea acuzatii grave la adresa autoritatilor Sa creat un cadru legislativ favorabil faptelor de coruptie
ADVERTISEMENT

Avocatul Gheorghe Piperea face o serie de acuzații grave la adresa autorităților, după emiterea Ordonanțelor militare din perioada stării de urgență. Acesta spune că, prin acestea, s-a creat un cadru legislativ extrem de periculos.

Avocatul Gheorghe Piperea, acuzații grave la adresa autorităților: ”S-a creat cadru legislativ favorabil faptelor de corupție”

Fost consilier onorific în Guvernul Tudose, avocatul Gheorghe Piperea a avut o ieșire virulentă pe pagina personală în care avertizează asupra faptului că libertățile oamenilor nu pot fi restrânse decât prin lege și doar temporar.

ADVERTISEMENT

Piperea acuză Guvernul Orban și pe președintele Klaus Iohannis că au transformat o simplă răceală în război și că ordonanțele militare au dat undă verde multor fapte de corupție.

“Exercițiul drepturilor si libertăților cetățenești nu poate fi restrâns decât temporar, justificat și prin lege, ca act juridic al Parlamentului – scrie în Constituție, la art.53.

ADVERTISEMENT

Guvernul NU poate restrânge aceste drepturi și libertăți si, mai ales, nu o poate face fără justificare și pe termen indefinit.

Trebuia ca acest lucru evident sa ii fie reamintit guvernului. A făcut-o adevărata societate civila*, adica noi, a facut-o Avocatul Poporului si, mai ales, a facut-o CCR – multora nu ne plac multe decizii ale CCR, dar acestea sunt obligatorii ca si legea, neputând fi atacate si nici revizuite.

ADVERTISEMENT

Doar ca guvernului, dlui președinte si dlui sef al DSU incepusera sa le placa militaria, autocratia si transformarea unui “simple raceli” in motiv de razboi, iar drepturile si libertatile cetățenești bâzâiau ca niste țânțari enervanți în jurul lor. De aceea, cineva trebuia să îi traga de mânecă, să îi oprească”, a scris avocatul.

Ordonanțele militare, criticate de Piperea

Gheorghe Piperea spune că, prin Ordonanțele militare, s-a creat  un haos legislativ si administrativ excelent pentru acoperirea faptelor de corupție, spălare de bani, evaziune fiscala, taiere ilegala de păduri, import de deșeuri si reziduuri industriale.

ADVERTISEMENT

”Guvernul putea foarte ușor să emită oug pe care să o supună spre aprobare urgent in Parlament, oug in care sa impună restricții temporare si sancțiuni clare aplicate unor fapte ilicite clar descrise. Dar nu. S-a preferat varianta ordonanțelor militare, care nu se discuta, ci se executa, si care pot fi multiplicate la maxim si modificate ori de câte ori ar “vrea” mușchii emitentului, creând un haos legislativ si administrativ excelent pentru acoperirea faptelor de corupție, spălare de bani, evaziune fiscala, taiere ilegala de păduri, import de deșeuri si reziduuri industriale etc., pe scurt, toate chestiile alea vizibile pentru Washington Post si invizibile pentru presa noastră “main stream”, recent mituită cu un ajutor de stat de 40 de milioane de euro.

PS Delincventii, mai ales cei violenti, recalcitranti si dornici de spectacol pe facebook (pe care, in slangul de Bucuresti, ii denumim cocalari si bombardieri), pot fi in continuare opriti, prinsi, sanctionati si chiar bagati la zdup, dar in baza altor reglementari, care sunt bine-mersi, in vigoare. Doar ca agentii puterii publice trebuie sa le (re)descopere.

*societatea “în civil” și ong-urile globalist-progresiste tac mâlc”, mai scrie avocatul Piperea pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: