News

Avocatul Gheorghe Piperea îi încurajează pe profesori să se revolte. Mesaj uluitor: “Dacă toți și-ar da măștile jos, nimeni nu i-ar băga la pușcărie”

16.09.2020 | 14:58
Avocatul Gheorghe Piperea ii incurajeaza pe profesori sa se revolte Mesaj uluitor Daca toti siar da mastile jos nimeni nu iar baga la puscarie
ADVERTISEMENT

Nici nu a început bine noul an școlar, că profesorii sunt nemulțumiți de restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Aceștia susțin că nu reușesc să-i facă pe elevi să înțeleagă lecțiile dacă sunt obligați să le predea cu masca de figură.

Continuă, în schimb, să se conformeze tuturor normelor, de teamă că ar putea fi amendați, sau, mai rău, trimiși în spatele gratiilor, deși o eventuală revoltă ar reinstaura normalitatea în România. Cel puțin aceasta este teoria lansată recent în spațiul public de Gheorghe Piperea, avocatul care s-a remarcat în ultima perioadă prin mesaje extrem de critice la adresa Guvernului.

ADVERTISEMENT

Pur și simplu, regulile s-ar schimba, pe model suedez, sub impactul unei asemenea mișcări de masă. Am reveni la normal și toți ne-am proteja. I-am proteja și pe ceilalți, așa cum facem când sunt răceli sau gripă. Nu e nevoie să fim super-eroi pentru asta”, le transmite fostul consilier al premierului Mihai Tudose tuturor dascălilor din țară.

Avocatul Gheorghe Piperea, mesaj uluitor pentru profesori. Îi îndeamnă să se revolte

Profesorii se plâng de ochi înroșiți de la măsti, care orientează ascendent respirația, cu tot cu microbii “colectați” din aerul respirat, îmbibat cu CO2. Se plâng și că nu se pot face înțeleși când vorbesc de după mască. Se și tem, însă. De aceea, cei mai mulți aleg să se supună.

ADVERTISEMENT

Dacă ar da toți sau măcar o minoritate semnificativă măștile jos, nu i-ar băga nimeni în pușcărie. Nu există pușcărie pentru toți. Nu există miliție suficientă pentru a-i lua la rând și a-i amenda pe toți cei care ar refuză să poarte masca. Pur și simplu, regulile s-ar schimba, pe model suedez, sub impactul unei asemenea mișcări de masă.

Am reveni la normal și toți ne-am proteja și i-am proteja și pe ceilalți așa cum facem când sunt răceli sau gripă. Nu e nevoie să fim super-eroi pentru asta. Până una-alta, noi nici nu știm ce anume agent patogen provoacă molima mileniului, nu știm, pur și simplu, ce este sars-cov2 și cum se manifestă și, mai grav, nu știm ce testăm.

ADVERTISEMENT

Rezultatele “pozitive” sunt, de fapt, bănuieli ale unor specialiști (educated guess) sau ale unor “specialiști”. Nu știm nici dacă masca ne protejează efectiv sau dacă îi protejează pe ceilalți – pur și simplu, avem impresia că, dacă a mers la chinezi (ceea ce este o aparență neconformă realității), poate că merge și la noi. Las la o parte că o cantitate enormă de măști care se vând la noi sunt neconforme.

Suntem într-o ceață științifică și administrativă mai deasă decât cea din Evul mediu, când lumea se trata de microbi cu măști, rugăciuni, luarea sângelui și arderea pe rug a vracilor. Culmea este că, la fel cum încuiații și inculții gestionari feudali ai treburilor publice ale acelei societăți nu știau nimic despre boli și tratarea lor, tot așa agramații noștri “specialiști” nu știu nimic despre molima mileniului, despre efectele psihologice ale “măsurilor de prevenție” și despre nenorocirile economice și sociale antrenate de marșul forțat spre “noua normalitate” a capitalismului de supraveghere și a omului 2.0.

ADVERTISEMENT

Culmea sarcasmului este că, după alegerile locale, toată lumea se va întoarce în cazărmi, la o nouă stare de urgență militară (care nu are nimic de-a face cu necesitatea medicală). O lume mai obosită, mai puțin imunizată și, cu certitudine, mult mai săracă și mai ușor controlabilă”, a scris Gheorghe Piperea pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: