Fotbal international

Avocatul lui Colțescu, dezvăluiri despre judecata UEFA în scandalul de rasism: „Caz unic în fotbal”

14.12.2020 | 18:35
Avocatul lui Coltescu dezvaluiri despre judecata UEFA in scandalul de rasism Caz unic in fotbal
ADVERTISEMENT

Sebastian Colţescu are un apărător de seamă, în persoana avocatului spaniol Josep Vandellos, în scandalul de rasism de la meciul PSG – Istanbul Başakşehir. Ibericul îl va reprezenta pe arbitrul român în cazul unei judecăţi la UEFA, unicitatea cazului fiind cea care l-a atras.

De altfel, Josep Vandellos a fost cel care l-a contactat pe Sebastian Colţescu şi i-a oferit serviciile sale în cazul în care, cel mai probabil. forul de la Nyon va deschide o judecată.

ADVERTISEMENT

Avocatul spaniol are multe conexiuni în fotbalul românesc, de-a lungul timpului, apărând interesele multor fotbalişti, oficiali sau chiar cluburi de la noi.

Josep Vandellos, avocatul lui Colţescu: „E o premieră pentru UEFA“

Josep Vandellos a acceptat să discute despre cazul Colţescu, dar s-a ferit să ofere informaţii legate de apărarea pe care o construieşte în cazul în care arbitrul român va fi judecat de comisiile UEFA.

ADVERTISEMENT

„Procedura e abia la început. UEFA a numit un inspector, care face o cercetare, iar pe baza raportului pe care îl va pune pe masa forului de la Nyon se va decide dacă se va începe sau nu o procedură disciplinară“, a declarat avocatul pentru GSP.

Cine va fi acest inspector de care depinde soarta lui Sebastian Colţescu nu se ştie încă. UEFA nu a dat publicităţii niciun nume. Un singur lucru este clar: totul se va decide fie înainte de 20 decembrie, fie după 5 ianuarie, întrucât între aceste date, forul continental se află în vacanţă.

ADVERTISEMENT

Avocatul spaniol este însă sigur că, dacă se va ajunge la judecată, va avea câştig de cauză. Chiar el a fost cel care l-a căutat pe Sebastian Colţescu pentru a-l apăra.

„Din partea mea a venit iniţiativa. Cred că e un caz care merită tot efortul. E un caz important, cu un impact foarte mare și mai cred ceva, evident, că arbitrul Colțescu nu este vinovat“, a precizat Josep Vandellos, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Deşi crede în nevinovăţia arbitrului nostru, spaniolul a refuzat să ofere detalii despre strategia pe care o pune la punct, dar a subliniat faptul că există posibilitatea ca serviciile sale să nu fie, totuşi, necesare, dacă UEFA nu porneşte o acţiune disciplinară.

„Sunt chestiuni tehnice care trebuie analizate. Ce se înțelege printr-o abatere, ce context era în momentul respectiv, plus că trebuie văzut cum va pune UEFA problema, dacă va crede că există o încălcare a regulamentului. Nu cred (n.r. – că UEFA s-a antepronunţat reprogramând meciul cu o altă brigadă de arbitri)! Atenție, chiar și pentru UEFA a fost o speță cu care nu s-a mai confruntat“, a mai spus Josep Vandellos.

Josep Vandellos: „Nu este cel important caz“

Scandalul de rasism pornit de la Sebastian Colţescu a făcut înconjurul lumii. În ciuda acestui fapt, avocatul arbitrului a precizat că nu eventuala publicitate l-a atras.

„Poate oamenii nu știu, eu am conexiuni în România, vorbesc limba română, am locuit în România nu mai puțin de 11 ani, între 2005 și 2016. Eu sunt specializat pe drept sportiv“, a mărturisit spaniolul.

Mai mult, avocatul insistă că acestă speţă nu este cea mai importantă din cariera lui şi nici măcar din fotbalul mondial, chiar dacă a luat o amploare fără precedent.

„Nu e cel mai important caz. Poate vă gândiți că e un caz de impact, dar pentru mine, un proces în care e implicat un fotbalist de liga secundă care are 2.000 de euro și e dat afară, abandonat, e la fel de important. Din ce știu există o speță, între două federații, care se află în luptă pentru calificarea la Cupa Mondială, privind eligibilitatea unui fotbalist, deci nu m-aș pronunța că subiectul Colțescu e cel mai important. Că e fără precedent, asta da, dar nu cel mai important“, a concluzionat Josep Vandellos.

ADVERTISEMENT