News

Avocatul Poporului, concluzii alarmante după cazul Caracal: ”Noaptea, în zonă, nu ai acces la Poliție nici dacă suni la 112”

Instituția Avocatului Poporului a venit cu o serie de constatări alarmante după tragedia de la Caracal, petrecută în urmă cu doi ani.
19.05.2021 | 23:52
Avocatul Poporului, concluzii alarmante după cazul Caracal: ”Noaptea, în zonă, nu ai acces la Poliție nici dacă suni la 112”
Avocatul Poporului, concluzii alarmante după cazul Caracal: ”Noaptea, în zonă, nu ai acces la Poliție nici dacă suni la 112”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Avocatului Poporului au demarat o amplă analiză în cazul de la Caracal, care a șocat întreaga opinie publică românească în vara anului 2020.

Acțiunea instituției condusă de Renate Weber a scos în evidență o realitate îngrijorătoare care explică oarecum pericolul la care sunt supuse persoanele în acea zonă.

Printre altele, s-a aflat că, în zona respectivă din județul Olt, Poliția nici măcar nu face un serviciu de noapte, adică tocmai în perioada când au loc majoritatea incidentelor.

ADVERTISEMENT

Cazul Caracal, analizat de Avocatul Poporului: ”În acea zonă, noaptea nu ai acces la Poliție nici dacă suni la 112”

În 2021, la doi ani de la tragedia de la Caracal, reprezentanții Avocatului Poporului au analizat cazul și au descoperit informații importante, despre care nu s-a vorbit foarte mult la vremea respectivă.

Din analiză a reieșit faptul că în zona respectivă Poliția nu are un serviciu de noapte, și că începând cu orele după-amiezii, sunt slabe șanse să mai dai de Poliție, chiar dacă suni la 112.

ADVERTISEMENT

”În cazul Caracal a fost o situație de disfuncționalități la nivelul Poliției. Am avut, nu neapărat legat de această situație, sesizări ca în acea zonă nu se efectuează un serviciu de noapte și chiar după-amiaza târziu nu mai reușești să ai acces la Poliție nici dacă suni la 112.

Adevărul e că, în paralel cu demersurile noastre, au fost luate unele măsuri pentru reglementarea deficiențelor”, a spus Mircea Criste, adjunctul Avocatului Poporului, conform Gândul.

ADVERTISEMENT

Încă din 2019, Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat că o concluzie în cazul Caracal ar fi ”funcţionarea defectuoasă” a instituțiilor menite să asigure ordinea.

”O funcţionare defectuoasă e o concluzie bună până la urmă şi adevărată, pentru că s-a constatat această funcţionare defectuoasă. Noi ne-am adresat, de exemplu, cu întrebări inclusiv mai întâi STS, să aflăm şi noi cum se face încadrarea, instruirea celor care lucrează acolo, volumul de muncă”, a afirmat Weber la acea dată.

ADVERTISEMENT

Alexandra Măceșanu a sunat de trei ori la 112, dar fără niciun rezultat

În iulie 2019, Alexandra Măceșanu a sunat de trei ori la serviciul unic de urgență 112 și a spus că a fost răpită de un bărbat care a luat-o la ocazie.

Poliția a încercat să identifice locul în care se afla fata, dar a reușit abia în cursul nopții următoare și a putut executa un mandat de percheziție abia a doua zi la orele 06.00. Pentru Alexandra a fost mult prea târziu.

ADVERTISEMENT

Ulterior, ancheta a arătat că Gheorghe Dincă este vinovat și de dispariția unei alte adolescente pe care a luat-o la ocazie: Luiza Melencu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri