News

Avocatul Poporului va demara o anchetă specială legată de crimele din Caracal

29.07.2019 | 16:47
Avocatul Poporului va demara o anchetă specială legată de crimele din Caracal
Avocatul Poporului s-a autoseziat în cazul celor două crime de la Caracal. Sursa foto: Replica Hunedoarei
ADVERTISEMENT

Avocatul Poporului a anunțat că va demara o anchetă specială legată de crimele din Caracal comise de Gheorghe Dincă. Șefa instituției, Renate Weber, a transmis printr-un comunicat de presă că există o sesizare din oficiu și că se va întocmi un raport special, separat de ancheta la care lucrează procurorii DIICOT.

Avocatul Poporului, autosesizare în cazul crimelor din Caracal

Instituția va cere lămuriri despre felul în care au acționat instituțiile cheie în acest dosar. Avocatul Poporului cere socoteală STS, ANCOM, Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerului Afacerilor Interne, Sistemului Unic 112, Prefecturilor, Ministerului Educației, Ministerului Transporturilor și Consiliilor județene.

ADVERTISEMENT

„Ministerul Afacerilor Interne va fi solicitat să dea detalii referitoare la modul în care este asigurat efectivul de agenți de ordine publică (din teren) în unitățile administrativ-teritoriale, respectiv județe, orașe și comune. În același timp, Avocatul Poporului va trimite o adresă către Inspectoratul General al Poliției Române în care va solicita o evidență, precum și detalii privind gestionarea dosarelor referitoare la disparițiile de copii. Colaborarea între unitățile școlare și organele de poliție, în vederea asigurării protecției elevilor, dar și a semnalării eventualelor dispariții, se va afla și ea în atenția Avocatului Poporului”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului.

Criminalul Gheorghe Dincă avea cazierul curat
Criminalul Gheorghe Dincă avea cazierul curat

Documentul va fi publicat în curând

În plus, Avocatul Poporului va elibera și un raport cu câteva recomandări pe care le consideră necesare pentru a evita astfel de tragedii pe viitor. Documentul la care lucrează angajații acestei instituții va fi înaintat Parlamentului, Guvernului României și va fi făcut public de îndată ce va fi gata.

ADVERTISEMENT

„Avocatul Poporului va trimite o adresă către Inspectoratul General al Poliției Române în care va solicita o evidență, precum și detalii privind gestionarea dosarelor referitoare la disparițiile de copii. Colaborarea între unitățile școlare și organele de poliție, în vederea asigurării protecției elevilor, dar și a semnalării eventualelor dispariții, se va afla și ea în atenția Avocatului Poporului”, se arată în comunicatul emis azi, scrie mediafax.ro.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri