News

Avocatul Romprest, despre conflictul cu Primăria Sectorului 1: ”Garda de Mediu a amendat instituția condusă de Clotilde Armand”

05.02.2021 | 11:59
Avocatul Romprest despre conflictul cu Primaria Sectorului 1 Garda de Mediu a amendat institutia condusa de Clotilde Armand
ADVERTISEMENT

Conflictul dintre firma de salubritate Romprest și Primăria Sectorului 1 condusă de Clotilde Armand se accentuează. Avocatul companiei, Iancu Toader face noi precizări și dezvăluie că cei de la Garda de Mediu au intervenit și au amendat instituția statului.

În zilele următoare, cetățenii din Sectorul 1 riscă să vadă din nou munți de gunoaie, în condițiile în care edilul sectorului, Clotilde Armand, refuză să accepte o colaborare cu firma de salubritate Romprest.

ADVERTISEMENT

Poziția companiei de salubritate în această speță e fermă. Avocatul Romprest a dezvăluit că sunt încălcate intenționat clauzele contractuale, iar orice ofertă de negociere este respinsă de primarul Clotilde Armand,

”Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 1 condusă de Clotilde Armand”. Declarația avocatului Romprest

Disputa fără sfârșit de la Sectorul 1 continuă cu un nou episod. Romprest anunță că nu va mai ridica gunoiul, din cauza facturilor neplătite. Notificarea firmei de salubritate vine în urma unei tergiversări a primăriei.

ADVERTISEMENT

Consiliul Local nu a aprobat soluțiile negociate de comisia de mediere, prin care datoriile să fie plătite eșalonat. Drept urmare, Romprest își va sista activitatea în următoarea perioadă.

Avocatul Romprest, Iancu Toader, spune că firma pe care o reprezintă a avut toată deschiderea în colaborarea cu instituția condusă de Clotilde Armand. Soluțiile propuse au fost însă respinse.

ADVERTISEMENT

Acesta mai dezvăluie că o verificare a celor de la Garda de Mediu a stabilit că Romprest este în regulă. Partea amendată a fost Primăria Sectorului 1. Pe bani publici.

”Am propus soluţii de diminuare a prestaţiilor, de renunţare la penalităţi, termene de graţie, am propus soluţii financiare care ar degreva Primăria de sume imense de bani, am dat dovadă de toată disponibilitatea.

ADVERTISEMENT

Ştiti ce înseamnă 5.000 de oameni în preajma Crăciunului să nu poţi să-i plăteşti, ce înseamnă leasinguri, credite, pe o performanţă pe care nici o companie nu o are? Ştiţi că a venit Garda de Mediu şi a spus că Romprest este în perfectă regulă şi a fost amendată Primăria? Pe banii cui? Pe bani publici”.

Avocatul Romprest: ”Realitatea e că nu se dorește”

Reprezentantul legal al Romprest mai spune că Primăria Sectorului 1 nu ar dori să pună capăt acestui conflict și să reia o colaborare cu firma de salubritate. Acesta nu înțelege de ce edilul Clotilde Armandîși permite să ia decizii unilaterale”.

De ce nu vedem pădurea din fața copacilor. Nicio companie din țara aceasta nu se ridică la nivelul și performanțele Romprest. Rezultatele, capacitatea, performanța. Vă dau un simplu exemplu, când a fost scandalul deșeurilor s-au încercat multe lucruri nelegale: să închei contract prin dispoziția dată de primar, când legea îți permite doar prin licitație.

Realitatea e că nu se dorește. Am văzut o necunoaștere gravă a instituțiilor, a dreptului administrativ, un dictat. De când își permite un primar să ia decizii unilaterale, când există comisie specială care e împiedicată să își ducă la bun capăt misiunea?” a spus Toader la B1.

ADVERTISEMENT