News

Avram Iancu, o nouă provocare. A înotat în Bega, la -5 grade Celsius

Pentru a le mulțumi timișorenilor care l-au susținut, Avram Iancu, bibliotecarul sportiv din Petroșani, a acceptat o nouă provocare. A înotat în Bega, la -5 grade Celsius
24.01.2022 | 16:23
Avram Iancu o noua provocare A inotat in Bega la 5 grade Celsius
Avram Iancu, sportivul din Petroșani, a înotat în Bega, la -5 grade Celsius. sursă foto: Facebook/Avram Iancu
ADVERTISEMENT

Avram Iancu, care este de profesie bibliotecar și sportiv de performanță în timpul liber, a înotat în Bega, la -5 grade Celsius. Prin această nouă provocare, bărbatul a dorit să le mulțumească timișorenilor pentru susținere.

Avram Iancu, o nouă provocare. A înotat în Bega, la -5 grade Celsius

Avram Iancu este de profesie bibliotecar în Petroșani, însă oamenii îl știu ca fiind primul român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren.

ADVERTISEMENT

Încă de atunci, din anul 2016, sportivul încearcă să se autodepășească în mod constant.

Drept dovadă stă și ultima provocare pe care Avram Iancu și-a lansat-o lui însuși.

În data de 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, acesta a înotat în apele înghețate ale râului Bega din Timișoara. Chiar dacă afară erau – 5 grade Celsius, iar vântul sufla cu putere, sportivul a parcurs aproximativ două sute de metri în apă.

Astfel, Avram Iancu a dorit să le mulțumească timișorenilor pentru sprijinul acordat în luna septembrie a anului trecut, când a înotat pe Dunăre.

ADVERTISEMENT

“Anul trecut, în septembrie, am reușit un înot unic în lume, 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, mare parte din această izbândă se datorează și timișorenilor”, a precizat Avram Iancu.

Avram Iancu, nominalizat pentru performanța mondială a anului 2021 la înot în ape deschise

Avram Iancu a înotat 26 de kilometri pe Dunăre, timp de 18 ore și 30 de minute.

Sportivul român a fost nominalizat pentru performanța mondială a anului 2021 la înot în ape deschise.

ADVERTISEMENT

Motivul nominalizării lui Avram Iancu a fost descris și pe pagina organizatorilor.

“Pentru că este un aventurier creativ care este neobosit în urmărirea obiectivelor sale de înot în apă deschisă (a finalizat o traversare a Canalului Mânecii la a patra încercare) și pentru că este un ambasador și promotor personal al sportului, cu o bucurie cu adevărat profundă și un sentiment de apreciere pentru susținătorii săi și vremea imprevizibilă prin care trebuie adesea să înoate.

De asemenea, pentru înot în București timp de 24 de ore și în Timișoara pentru 12 ore, pentru a ajuta copiii cu autism care doresc să înoate”, este precizat pe platforma Asociației Mondiale de înot în ape deschise.

ADVERTISEMENT

Acesta are nevoie de voturi, pentru a aduce titlul în România.

Pașii necesari susținerii sportivului pot fi găsiți pe pagina de Facebook Avram Iancu.